Демонтаж МАФів у Львові призупинять: вивчатимуть ситуацію по кожному об'єкту

20:23 29 вересня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий провів робочу зустріч з представниками власників МАФів, які вилучені з комплексної схеми, відповідно до ухвали сесії ЛМР. За пропозицією мера, буде підготовлено доручення керівникам районів про призупинення демонтажу тимчасових споруд, за винятком тих, про демонтаж яких є рішення виконавчого комітету.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

Далі кожну ситуацію розглядають індивідуально, поспілкуються з громадою щодо доцільності роботи конкретних МАФів та напрацюють загальне рішення, яке винесуть на розгляд сесії.

«Зараз ми виконуємо ухвалу сесії Львівської міської ради, якою було передбачено включення в комплексну схему сумлінних підприємців, і їм термін роботи продовжено на три роки — це 1300 МАФів. Відповідно більшість підприємців має можливість нормально працювати. Однак, цією ж ухвалою було вилучено з комплексної схеми 200 споруд. Ще 40 було вилучено раніше», — пояснив Любомир Зубач, заступник міського голови Львова з містобудування.

«Пропоную в цьому процесі взяти паузу. Я підпишу доручення на керівників районів про призупинення демонтажу МАФів, які мають бути вилучені. Ми повинні бути дуже і дуже уважними. Роботу кожного МАФу буде розглянуто персоніфіковано. По роботі кожного МАФу проведемо зустрічі з власниками та з громадою, і хай мешканці скажуть, чи потрібен їм цей МАФ, чи, навпаки, у ньому продають алкоголь, продають гральні лотереї чи інше, що заборонено законом.

Після цього напрацюємо загальне рішення, яке буде винесено на розгляд сесії", — запропонував мер Львова Андрій Садовий.

Присутні на зустрічі підприємці підтримали пропозицію мера.

Як зауважив Любомир Зубач, робоча група, яка займається питанням МАФів, вже підготувала проект ухвали і пропонує повернути у комплексну схему близько 20 тимчасових споруд.

Нагадаємо, у Львові більшості МАФів дозволили працювати. Меншість обурилась і хоче палити шини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів