Чотири години вночі кілька груп ударних БпЛА маневрували областями півдня і центру України

06:56 5 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Повітряна тривога була оголошена у понад десяти областях України. За попередньою інформацією, сили ППО знищили 24 ударних дрони.

Про це Dailylviv.com повідомляє з посиланням на мапу повітряних тривог.

Повітряні сили ЗСУ вчора ввечері о 21.11 дали перше повідомлення про те, що зафіксовано запуск ворогом кількох груп ударних БпЛА з району полігону Чауда (Крим) у напрямку південних областей. 

Через годину і сорок три хвилини, о 22.54, ПС ЗСУ попередили, що група ударних БпЛА летить з Чорного моря в напрямку Одещини. Ці ударні дрони загрожували також Херсонській і Миколаївській областям. 

За 10 хвилин було зафіксовано рух ударних БпЛА в напрямку населених пунктів Южне і Коблеве.

А ще через 20 хвилин - о 23.26 - ПС ЗСУ застерегли населення від другої групи ударних БпЛА з акваторії Чорного моря у напрямку Одещини (Южне, Коблеве). 

Військові опівночі поінформували, що ударні БпЛА з'явилися у повітряному просторі Миколаївської області та рухаються у північному напрямку - на Кіровоградську область.

Згодом ударні БпЛА змістилися в небі на північно-східний напрямок і спричинили загрозу для Дніпропетровської області, зокрема Кривого Рогу. 

А через двадцять хвилин після опівночі з Чорного моря у напрямку Миколаївської області летіла вже нова група ударних БпЛА. Ця хвиля дронів невдовзі з Миколаївщини змінила рух у північному напрямку - на Кіровоградську область, зокрема на обласний центр Кропивницький. 

За 20 хвилин - о 00.50 - ПС ЗСУ зафіксували політ БпЛА у напрямку Черкащини. 

Ще за годину - була озвучена ще нова загроза групи ударних дронів для Кіровоградщини, які летіли з боку Миколаївщини. 

У Кропивницькому лунали звуки вибухів, повідомляли кореспонденти Суспільного.

Аж о 3.05 ПС ЗСУ повідомили про припинення загрози ударних БпЛА для кількох областей, де була оголошена повітряна тривога. 

Вранці речник голови Одеської обласної військадміністрації Сергій Братчук в телеефірі повідомив, що Сили оборони Півдня збили 24 ворожі ударні дрони цієї ночі.

Влучань зафіксовано не було. Однак ворог продовжує використовувати заплутану техніку, аби "знайти шпарини у ППО".

Офііційних повідомлень про це від Сил оборони півдня України і Повітряних сил ЗСУ ще немає.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів