Чотирьом медзакладам Львівщини завтра обіцяють 5 млн грн

21:13 18 травня 2020 р.

Фото до новини

Обласна рада ініціює виплати допомог медичним працівникам обласних лікарень, які, перебуваючи на передовій у боротьбі з коронавірусом, захворіли на COVID-19.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Таку ініціативу сьогодні, 18 травня, підтримала комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку.

Якщо рішення завтра буде ухвалено, 5 млн. грн. будуть скеровані на чотири обласні установи, а саме: Львівську обласну інфекційну лікарню, Львівський  обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, Центр легеневого здоров’я та Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (швидка).

З них медикам, котрі у цих лікарнях були безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації хвороби COVID -19, буде виплачена різниця між обіцяними 300 % до посадового окладу і коштами, котрі лікарня отримає з Національної служби здоров’я України за квітень 2020 року.

«Держава нечесно поступила з медикам «ковідних» лікарень. Бо спочатку  пообіцяли тим, хто безпосередньо працював на передовій з коронавірусом 300%, а  на практиці передають через програму медичних гарантій значно менші кошти. Приміром, для 348  працівників Львівської «швидкої», задіяних до роботи з COVID-19, у квітні Національна служба здоров’я України виділила5 485 тис. грн. Для того, щоб виплатити неодноразово обіцяні  300% із обов`язковими доплатами і надбавками до посадового окладу, необхідні кошти в сумі 7 230  тис. грн. Саме різницю між обіцянкою і реальною сумою ( у випадку «швидкої»  – 1745 тис. грн) ми пропонуватимемо доплатити з обласного бюджету усім 4 лікарням, працівники яких забезпечують виконання заходів по боротьбі з поширенням COVID-19», – коментує  ініціативу голова Львівської обласної ради ОлекксандрГанущин.

Остаточне рішення ухвалить Львівська обласна рада завтра, 19 травня.

Нагадаємо, Львівська обласна клінічна лікарня має найбільше коштів від НСЗУ.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів