Червоноградський самоспаленець був помічником депутата міської ради від ВО «Свобода»

13:49 15 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Про це інформує сьогодні, 15 жовтня, прес-служба обласного осередку цієї партії.

У поширеному нею повідомленні з приводу самоспалення червоноградця зокрема сказано:

«Чоловік, який здійснив спробу самоспалення біля Червоноградської міської ради (на фото. - Ред.), не там шукає винних у своїй складній життєвій ситуації». Про це заявив голова Червоноградської міської організації ВО «Свобода» Тарас Стародуб, коментуючи випадок, який стався вранці 15 жовтня 2013 року в Червонограді.

«Цей чоловік був помічником депутата Червоноградської міської ради, однак він не є членом ВО «Свобода», – зазначив Тарас Стародуб. – Мені відомо, що раніше він звертався до депутата міської ради від ВО «Свобода», яка працює вчителькою місцевої музичної школи, щоб його призначили директором однієї з шкіл. Він не розумів пояснень, що депутат не має повноважень призначати на такі посади. Очевидно, сприйняв це як особисту образу».

За словами керівника міського осередку «Свободи», очевидно в цього чоловіка були якісь негаразди, але він не там шукає винних у скрутній ситуації.

«Мені дуже прикро, що таке сталося, прикро, що в нашій державі люди з відчаю змушені вдаватися до таких крайнощів. Я співчуваю йому і його рідним, сподіваюся, що він швидко одужає», - зазначив Тарас Стародуб.

Як повідомляв «Щоденний Львів», сьогодні у Червонограді близько 9.30 до приміщення міської ради, в якій йшла робоча нарада у міського голови, прийшов чоловік, на вигляд сорокарічний, який продемонстрував перехожим календарі з портретом лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока, на яких було написано: «Ні – свавіллю "Свободи"! Дякую депутату....». А на календарі було написане прізвище одного з депутатів міської ради Червонограда. 

Після цього чоловік облив себе займистою речовиною і підпалив її. Людям, які побачили це, вдалося погасити вогонь. Потерпілого з опіками забрала карета швидкої медичної допомоги. На місце спроби самоспалення у Червонограді прибули місцеві правоохоронці. Про це «Щоденному Львову» розповів телефоном мешканець Червонограда. Міліція підтвердила кореспонденту «Щоденного Львова» факт спроби самоспалення, але докладніших коментарів поки що не дає. 

«ЩЛ» з'ясував також, що прізвище та ім'я потерпілого – Любомир Підкович. Він одержав 20-30% опіків тіла і, можливо, буде перевезений на лікування до Львова. За попередньою інформацією, чоловік працював вчителем у школі №1 м. Червонограда, а потім на фірмі з виробництва меблів. Відкрито кримінальне провадження за ознакою доведення до самогубства.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів