Черга вантажівок перед контрольно-пропускним пунктом у Гребенному сягає 70 кілометрів

16:24 4 грудня 2023 р.

Фото до новини

На Люблінщині надалі довгі черги до кордону з Україною.

Про це повідомляє журналіст Польського радіо Люблін Себастіан Павляк, пише DailyLviv.com.

На польсько-українському кордоні в Люблінському воєводстві багатокілометрові черги. За словами комісарки Еви Чиж із поліції в місті Холм, ніч з 3 на 4 грудня пройшла спокійно.

«Сьогодні (в понеділок, 4 грудня – ред.) у ранкові години черга вантажівок, які очікували перед контрольно-пропускним пунктом у Дорогуську, мала приблизно 16 кілометрів, сягала до населеного пункту Серебрище. У черзі очікувало приблизно 520 вантажних автомоблів; час очікування на контроль – це 126 годин», – повідомила комісарка Ева Чиж.

Також перед контрольно-пропускним пунктом у Гребенному черга, з врахуванням буферних зон, сягала 70 кілометрів. Там стояло приблизно 870 вантажних автомобілів, а час очікування – це орієнтовно 250 годин.

Читайте також: Садовий порахував польські та українські фури і не побачив конкуренції

Від 6 листопада при пунктах пропуску з Україною триває протест польських перевізників. Вони вимагають, зокрема, заборони реєстрації в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом та вирішення проблем з українською системою електронної черги.

Польська сторона хоче повернути систему дозволів для транспортної галузі з України на комерційні перевезення, пояснює це кризовою ситуацією на ринку транспортних послуг.

Опівночі (з 3 на 4 грудня) відкрито додатковий польсько-український пункт пропуску Долгобичів-Угринів для вантажівок, які повертаються з України порожніми. Їх можуть перетнути вантажівки, яких вага не перевищує 7,5 тонни.

Напередодні Польща пообіцяла жорстко посилити перевірки українських вантажівок, які їдуть до кордону.

Як писав DailyLviv.com, прикордонники розповіли про перші результати оформлення ваговозів у ПП «Угринів-Долгобичув».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів