Чадним газом отруюються через герметичні двері й металопластикові вікна, – ЛМР

15:10 10 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Прес-служба міської ради застерігає сьогодні, 10 лютого, що вони обмежують приток свіжого повітря в квартиру.

А управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Львова звертає в понеділок увагу його мешканців на те, що останнім часом у ньому почастішали випадки отруєння людей чадним газом. За його інформацією, від початку року у Львові вже трапилося 17 випадків отруєння людей чадним газом, а постраждало 26 осіб,.

Восьмеро зз них – діти. На жаль, є також і летальний випадок внаслідок отруєння чадом. 

Тож мерія закликає дотримуватись простих правил, які можуть врятувати життя. А керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький наголошує:

«Встановлення металопластикових вікон та герметичних дверей обмежує приток свіжого повітря в квартиру, необхідного для нормального функціонування газових приладів. Це може спричинити отруєння чадним газом.

І, крім того, встановлення сучасних опалювальних котлів в тих випадках, коли не проведено гільзування димових каналів, з часом призводить до руйнування цих димових каналів. Також звертаємо увагу на встановлені у ванних кімнатах газові колонки. Кожен сам вирішує для себе, чи слідкувати за своєю безпекою, проте правил безпечної експлуатації потрібно дотримуватись в будь-якому випадку». 

Повідомляючи про це сьогодні, 10 лютого, прес-служба міської ради нагадуємо, що чадний газ (окис вуглецю) – це безколірний газ без запаху. Отруєння може статись під час роботи бензинових двигунів, при згорянні природного газу, при пожежах та на деяких промислових об'єктах.

Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутнього вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євро вікна без повітрофільтрів та гаражах. Ознаки та симптоми отруєння чадним газом: головний біль, м'язова слабість, задуха,  червоний колір обличчя, потьмарення свідомості, тривала дія чадного газу може привести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом:

Негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги»!

Постраждалого необхідно винести на свіже повітря!

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів