Будні бійців 24-ї бригади зі Львівщини на Луганщині – постійні обстріли й локальні сутички (відео, оновлено)

09:32 18 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Наші земляки утримують 29-й блокпост – останню перед Луганськом точку українського війська на мапі.

Постійні обстріли і локальні сутички із диверсійними групами – буденність 29-го блокпосту. Це остання перед Луганськом точка українського війська на мапі. Далі – ворог. Знімальна група «5 каналу» повернулася з враженнями.

24-та (Залізна окрема механізована імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині. – «ЩЛ») бригада тримає оборону на 29-му блокпості – останньому рубежі мирної України перед окупованим Стахановим, а за ним – пямий шлях на Луганськ. За спинами цих воїнів – Лисичанськ та Сєвєродонецьк, і прямий вихід на стратегічну Бахмутівську трасу. Щодня і щоночі терористи випробовують цих бійців на міцність.

Днями цей блокпост був обстріляний за допомогою зенітної установки з боку селища Донецьке, яке розташоване за пару кілометрів звідси. Військовослужбовець Сергій того вечора стояв на посту. Каже, що вантажівка, в кузові якої була встановлена зенітна установка, виїхала на дистанцію стрільби зненацька. Це звична тактика терористів, розповідає боєць.

На щастя, того дня ніхто з охоронців блокпосту не постраждав. Якщо терористи прорвуть цю лінію оборони, вони відріжуть від Бахмутки Сєвєродонецьк, Щастя та Станицю Луганську. Розвідники 24-ї бригади кажуть, у селищі Донецькому терористи облаштували повноцінну школу диверсантів та снайперів, а на цьому рубежі влаштовують своєрідні іспити.

Кулеметник Сергій чергує на крайньому посту у напрямку села Жолобок, де окопалися бойовики так званої «ЛНР». Каже, що від його кулемета до позицій противника близько півкілометра. Зазвичай у цей час не дають спокою снайпери, але сьогодні від ранку ворог поводиться спокійно.

Користуючись тимчасовим затишшям бійці Залізної бригади будують капличку, в якій уже почав правити капелан. Ця споруда має бетонні стіни і витримає найпотужніший снаряд.

21 листопада в день заступника військових Архістратига Михаїла цю капличку планують освятити. Згодом обіцяють розписати стіни та встановити невеличкий іконостас.

Про це повідомили на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів