Благодійний фонд Шона Пенна бере під опіку один зі зруйнованих росією будинків у Львові

21:30 4 вересня 2024 р.

Фото до новини

Благодійний фонд Шона Пенна в Україні CORE приєднується до кампанії "Візьми будинок під опіку".

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, пише DailyLviv.com.

"Благодійний фонд Шона Пенна в Україні CORE приєднується до кампанії "Візьми будинок під опіку".

Організація гарантує 100 000 доларів на відновлення будівель, пошкоджених внаслідок ракетного обстрілу Львова!

Наголошую, що ми не відкриваємо рахунків чи зборів. Усі гроші підуть напряму на відбудову конкретних 20 будівель, які постраждали найбільше!" - зазначив Садовий.

Раніше, міський голова Львова закликав український та міжнародний бізнес допомогти відновити будівлі, які сьогодні зруйнували російські атаки з повітря.

"Ми не оголошуємо збору! Ми запрошуємо вас взяти будинок під опіку та відновити його.

Компанія Carlsberg зголосилася першою. Вони вже задекларували внесок  у розмірі 50 000 євро. Прем'єр-міністр Республіки Польща також повідомив, що його Уряд приєднається до кампанії", - повідомив Садовий.

Нагадаємо, сьогодні, 4 вересня, близько п’ятої години ранку ворог здійснив комбіновану атаку по Львову ракетами та шахедами. Внаслідок атаки загинуло 7 людей, серед яких є діти. Ще 64 мешканці потребували медичної допомоги, з них 8 дітей. Семеро пацієнтів у критичному стані.

Внаслідок атаки 154 будинки зазнали ушкоджень. Мешканців шести будинків доведеться відселити.

Руйнувань зазнали 5 навчальних закладів, 2 центри творчості, 2 медичні установи, храм ПЦУ св. Юрія Переможця, що на вул. Чернівецькій. Завтра, 5 вересня, у місті оголошено Днем жалоби за загиблими внаслідок російської атаки.

Довідка

Шон Джастін Пенн — американський актор та кінорежисер. Лауреат премій «Оскар» 2004 року за роль у фільмі «Таємнича річка» та «Оскар» 2009 року за роль у фільмі «Гарві Мілк». Публічно підтримав Україну: прилетів до Києва аби, як документаліст, фіксувати та показувати світові, що відбувається в Україні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів