Білорусь продовжує допомагати РФ у викраденні українських дітей

12:49 15 березня 2024 р.

Фото до новини

Під виглядом «реабілітації» діти піддаються русифікації та ідеологічному насадженню на основі антиукраїнської та антизахідної пропаганди.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Режим самопроголошеного президента Республіки Білорусь Аляксандра Лукашенки завіз до Білорусі чергову групу дітей з окупованих територій України – цього разу з Херсонської області. Наймолодші перебуватимуть у реабілітаційному центрі в Ґродненській області на заході країни.

Читайте також: Росія депортувала понад 19,5 тисячі українських дітей. Офіційні дані

Програмою приїзду дітей з України керує «благодійний фонд» Аляксєя Талая, який контролюють білоруські державні структури. Діяльність ініціативи викликала протести з боку української влади та іноземних благодійних організацій. Україна не давала дозвіл на вивезення неповнолітніх зі своєї території до росії та Білорусі.

Під виглядом «реабілітації» діти піддаються русифікації та ідеологічному насадженню на основі антиукраїнської та антизахідної пропаганди. Москва та Мінськ відмовляються надати українській державі інформацію про персональні дані та точну кількість депортованих дітей, а також їх місцеперебування.

Нагадаємо, російські загарбники депортували понад 700 тисяч українських дітей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів