Без військового квитка можуть бути недоступні тисячі держпослуг, - Мін'юст

10:28 12 червня 2024 р.

Фото до новини

Військовозобов'язаним українцям можуть обмежувати надання державних послуг без військово-облікових документів. Йдеться про "сотні, якщо не тисячі" послуг.

Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська, пише DailyLviv.com 

Він пояснив, що закон про адміністративні послуги передбачає, що при зверненні громадян за якоюсь послугою держава може вимагати військово-облікові документи. Як зазначив Малюська, така вимога дозволить військовозобов'язаним "з'являтись на радарах держави".

"Я не можу сказати, що ми повсюдно запровадили такі механізми (вимога надати військові документи, - ред.). Але, на моє переконання, він буде з'являтись все частіше. Все частіше для надання послуг військовозобов’язаним держава буде запитувати військово-обліковий документ", - сказав міністр.

Читайте також: У Міноборони назвали співвідношення добровольців та мобілізованих

Малюська також зазначив, що очікувати масштабної реформи не варто, бо українське законодавство вже передбачає можливість вимагати військовий квиток. За його словами, йдеться про "сотні, якщо не тисячі" послуг, при наданні яких можуть попросити надати військово-обліковий документ.

Глава Мін'юсту додав, що для певних послуг таку вимогу не будуть запроваджувати. Це послуги, що стосуються членів сім'ї військовозобов'язаного та дітей військовозобов'язаного. Для критично важливих послуг такої вимоги не будуть запроваджувати.

Читайте також:  Уряд надав право працівникам ТЦК і СП перевіряти військово-облікові документи - постанова №558

За словами Малюськи, військово-облікові документи вимагатимуть при наданні послуг, потрібних для "гарного життя та особистого комфорту" військовозобов'язаного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів