Байден підтримав пакет законопроєктів Джонсона

10:33 18 квітня 2024 р.

Фото до новини

Палата представників США має ухвалити пакет законопроєктів щодо підтримки України, Ізраїлю та союзників США в Індо-Тихоокеанському регіоні вже цього тижня.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Президент США Джо Байден закликав Конгрес ухвалити пакет законопроєктів на підтримку України, Ізраїлю та союзників Сполучених Штатів в Індо-Тихоокеанському регіоні якомога швидше.

Джо Байден заявив, що Ізраїль стикається з безпрецедентними нападами з боку Ірану, а Україна — з продовженням бомбардувань з боку росії, які різко посилилися за останній місяць.

Президент США підкреслив, що пакет також включає підтримку Тайваню та інших союзників США в Індо-Тихоокеанському регіоні, а також гуманітарну допомогу для палестинців.

Читайте також: Лідери ЄС пообіцяли Україні термінові поставки ППО

«Палата представників США повинна ухвалити пакет цього тижня, і Сенат має швидко наслідувати цей приклад. Я негайно підпишу пакет законопроєктів, щоби надіслати світові сигнал про те, що ми підтримуємо наших друзів і не дозволимо Ірану чи росії досягти успіху», — сказав Джо Байден.

Пакет, запропонований спікером Палати представників США Майком Джонсоном, передбачає розділення законопроєкту, проголосованого раніше Сенатом, на чотири окремі законопроєкти. Зокрема, щодо підтримки України в законопроєкті передбачається, що приблизно 9 із 61 млрд доларів буде скеровано у вигляді кредиту. Також передбачається передача Україні ракетних комплексів великої дальності ATACMS.

Нагадаємо, Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив у середу, що тексти чотирьох законопроектів, які надають допомогу Україні, Ізраїлю та Індо-Тихоокеанському регіону, будуть подані «незабаром сьогодні», а четвертий із «іншими заходами щодо протистояння Росії, Китаю та Ірану», буде опублікований пізніше того ж дня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dw.de/

 

новобудови Львів