Автобуси й трамваї повернуться у Львові на площу Двірцеву 7 грудня

14:35 2 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Роботи на площі Двірцевій у Львові відбуваються згідно з графіком.

Про це повідомили в понеділок, 2 грудня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що на площі Двірцевій уже завершили заміну водогонів, забрали всі «повітряні» дроти, прокладено нову телефонну мережу, облаштовано платформи для висадки і посадки пасажирів трамваїв, платформи для пасажирів автобусів, проведено монтаж трамвайної контактної мережі. На сьогодні проводяться роботи з висадки дерев, монтаж камер для фонтану, облаштування благоустрою.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Усі роботи на площі Двірцевій, згідно угоди, мають бути виконані за 22 місяці. Пройшло дев’ять місяців і вже великий об’єм робіт ми можемо побачити, він реальний. Питання, яке ми обговорили на нараді – коли ми відновлюємо рух громадського транспорту – трамваїв та автобусів. 7 грудня є День місцевого самоврядування і Катерини – до цього дня трамваєм можна буде під’їхати до вокзалу».

Андрій Садовий також розповів: «На п’ятницю має бути готовність, все має бути чітко за планом, зараз ще монтують табло та освітлення, деякі речі мають поправити, помити смітники, щоб все мало якісний та естетичний вигляд, щоб людям було комфортно. Ми працюємо з випередженням графіку. Щодо другої частини – йдуть роботи по фонтану, друга частина мала б бути повністю відкрита в рамках наступного року, вже тоді площа буде мати інший вигляд».

Міський голова також повідомив: «Залишиться лише питання підземного паркінгу, під це також треба мати кошти. Підрядники працювали і в суботу, і в неділю. Я навіть зробив зауваження компанії «Онур», бо коли вони заходили у Львів, якість робіт, особливо естетика, була на вищому рівні. Сьогодні вони мають багато замовлень в Україні і вони трохи розслабились. Тому кожен мій приїзд – це додатковий імпульс».

Андрій Садовий також зауважив: «Деякі речі мали б бути зроблені, але їх ще нема, наприклад, електронні табло. Електронні табло мали працювати вчора, їх нема, вони запрацюють трохи пізніше. Це проблема. Є низка інших дрібних зауважень. Звичайно, було би добре, якби була якісна співпраця зі залізницею. Навіть напис «Вокзал» можна б замінити на напис «Львів». І накриття зовсім не відповідає естетиці вокзалу, його колись зробили, його треба демонтувати і переробляти. Є попередня згода, що Залізниця зробить капітальний ремонт самого фасаду, а ще багато роботи всередині».

Як інформував «Щоденний Львів», на реконструйованій площі Двірцевій тестували трамвай.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів