Авіабомба влучила в термінал пошти у житловому районі Харкова

19:26 30 червня 2024 р.

Фото до новини

Знищено близько десяти автомобілів, які були під завантаженням.

Компанія "Нова пошта" повідомила про російську атаку, пише  DailyLviv.com.

"Харків, 30.06.24, влучання КАБом біля сортувального терміналу Нової пошти. Всі працівники зміни були у бомбосховищі і не постраждали. Але є постраждалі серед населення, а також водіїв вантажівок. 

На зараз відомо про одного загиблого. Горять 7 вантажних автомобілів. Термінал - пошкоджено. На місці працюють підрозділи ДСНС. Очікуємо додаткової інформації".

Поліція Харківської області повідомила про цю подію так: "Внаслідок російських обстрілів Харкова загинув чоловік, ще десять людей отримали поранення: слідчі документують черговий злочин рф

Серед поранених – восьмимісячний хлопчик. На місці події працюють всі профільні служби. Триває розбір завалів.

Сьогодні близько 16:30 військові рф завдали авіаудари по Харкову. Авіабомба влучила в термінал пошти, розташований в житловому районі. Знищено близько десяти автомобілів, які були під завантаженням. 

За словами начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, на момент влучання ворожого боєприпасу в приміщенні нової пошти могло перебувати приблизно дев’ять людей. 

Загинув 38-річний водій, тіло дуже понівечене, тому для ідентифікації загиблого буде проводитися ДНК-дослідження.

Серед десяти поранених водії та працівники пошти, а також восьмимісячна дитина, з якою гуляли батьки - від вибухової хвилі дитина упала на тротуар.

Наразі на місці події працюють слідчі, криміналісти та вибухотехніки. Фахівці ВТУ з’ясовують тип боєприпасу, яким було вражено об’єкт цивільної інфраструктури.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, пов’язані з умисним вбивством) Кримінального кодексу України".

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов назвав цей удар черговим актомросійського терору:" У недільній день росіяни КАБом влучили у центральну частину міста. Один чоловік загинув, кількість постраждалих зросла до девʼяти, серед них восьмимісячний хлопчик.  Знищений термінал «Нової пошти», згорілі автомобілі. Працівники в момент прильоту розвантажували посилки. Це не лише терор проти мирного населення, ворог продовжує тероризувати бізнес, адже це не перше влучання в термінал «Нової пошти». 

Ліквідація наслідків триває".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів