Архітектору сподобалася в потязі «Львів-Чернівці» тільки відсутність реклами

12:10 18 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Віктора Зотова в інтернет-мережі «Facebook»

Віктор Зотов розповів про регіональний експрес: «Штучне світло – як у гінеколога на прийомі».

Архітектору Віктор Зотов поділився соціальній інтернет-мережі враженнями від нового українського дизеля «Львів-Чернівці»:

«Їду довгоочікуваним «регіональним експресом» Львів - Чернівці. Це «першій український дизель» – ще одна моя надія почати пишатися українським продуктом: сходи у вагон – як драбина на горище, майже вертикальні, триматись нема за шо, опалення – на повну, вентиляція не працює, або її нема взагалі, два туалети на поїзд, електричні розетки – жодної не знайшов, штучне світло – як у гінеколога на прийомі...

І головне: всі сидіння – одне напроти одного при мінімальній дистанції, всі сидять, підтягнувши ноги під себе, впершись колінами одне в одне. В такій позі в середньому витримуєш хвилин 15.

Це – жахлива помилка проектантів: треба поставити сидіння одне за одним, як у літаку – комфорт підвищиться в 10 разів та навіть щільність буде вище.  При тому, що людей набилося, як у совєцький товарняк, всередині вагону – купа зайвого місця.

Звичайно ж, компенсовано ці недоліки прикрасою з кружечків на зайвому склі на вході.

Проектувальники (вони ж були тут?) – генії, досвід інших іх не цікавить. 

Яка відповідальність керівників цього точно не дешевого проекту потягу – захерячить у виробництво отаке? Скільки такого лайна вже зробили?

Чи був конкурс (тендер) на кращого розробника (проектувальника), виробника? Є такий світовий тренд – «recearch based design», або простіше – спочатку думати, потім діяти, перш за все – вивчити, як люди роблять. І кращий до того стимул – припинити нашу тотальну безкарність.

Із позитиву: немає реклами, немає оголошень. Але, думаю, просто не встигли ще. Як маленький приклад – останнє фото підвісної ручки, в якій немає жодного сенсу, вже передбачено місце під рекламу».

Віктор Зотов написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де він також опублікував фотографії з потягу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів