8 львів'янок вирушають на 5 найвищих вулканів Еквадору (відео)

19:19 5 грудня 2020 р.

Фото до новини

Львів’янки готуються стати першою українською жіночою експедицією на найвищі вулкани Еквадору. Вісім дівчат запланували сходження на 5 вулканів, найвищий з яких Чимборасо – заввишки 6263 метри. Жінки вирушають в експедицію уже цього місяця – 10 грудня.


Раніше, у серпні, львів'янки уже зробили тренувальний підйом на вулкан Арарат, висота якого 5137 метрів. Щоб піднятися на 5 найвищих вулканів Еквадору, жінки почали тренуватися 9 місяців тому. Вони вже здійснили тренувальний підйом на вулкан Арарат, про це інформує Суспільне. Львів, пише DailyLviv.

Окрім цього, дівчата у Львові підіймаються із наплічниками на Високий Замок. Спершу із собою брали наплічники із вагою 5 кг, а зараз вже підіймаються із вагою 18-20 кг. У складі експедиції є дві менторки: Оксана Літинська та Юлія Зі, які мають досвід таких сходжень. Інші дівчата вперше підніматимуться на таку висоту. 

"В нашій програмі 5 вулканів, три з яких досить складні, бо вони вимагають, щоб ми йшли в страхувальних системах, в зв’язках з льодорубами. Це альпіністський такий досвід, який буде для нас не зовсім вперше, але такої серйозності буде перший досвід", - розповідає учасниця експедиції Роксоляна Сидорська. 

До цієї експедиції дівчата, які є пластунками, багато разів ходили в Карпати та Татри, а найвищою горою на яку вони піднімались є Арарат, що у Туреччині.  "Але для того, щоби піднятися треба дивитися комплексно, тому що має бути акліматизація, щоб ми себе добре відчували на висоті. Саме тому ми йдемо на 5 вулканів, ми поступово збільшуємо висоту", - розповідає учасниця експедиції Юліана Стрипа.

Зі собою в Еквадор кожна з дівчат бере приблизно 45 кілограмів багажу – спорядження та спеціальний одяг.  "Найважливіше – це є льодоруб, такий буде в кожної дівчини і тих, хто буде йти перший і останній їх буде два, тому що це додатковий засіб безпеки", - каже Роксоляна Сидорська.  За її словами, у маршруті дівчат будуть круті схили, тому усі мають бути фізично готові та мати відповідні навички і спорядження. 

"Сама вершина Чимборасо, там є тріщини, льодовик. У нас буде 3 дні льодових навчань, як потрібно себе поводити, коли ти падаєш в тріщину, як іти по льодовику і так далі", - розповідає Юліана Стрипа.  На запитання, чому обрали такий маршрут учасниця експедиції Роксоляна Сидорська відповідає: "Вони всі по своєму є цікаві, бо наприклад Чимборасо – це є найвища точка землі відносно центру землі. Вершина Котопаксії – це друга за висотіою, це є найвищий діючий вулкан у світі і по суті він є зараз активним, але на нього дозволені сходження і багато альпіністів їх здійснюють. А вулкан Каямба – це є найвища точка на екваторі". 

Експедиція потребує, окрім фізичних і психологічних тренувань, ще й чимало грошей.  "По-перше, це є дуже складна логістика, квитки на літак і плюс дозволи на сходження на всі ці гори. Орієнтовна сума на людину в нас вийшла десь біля 3,5 тисяч доларів", - каже Галина Стрипа.  Вирушать в експедицію вісім жінок вже 10 грудня. Повернутися мають за місяць.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів