75786 сімей на Львівщині отримують житлову субсидію

17:00 17 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: brovari.kiev.ua

В облдержадміністрації запевнили: «Станом на 13 липня 2018 року у Львівській області одержують житлову субсидію 75 786 сімей (домогосподарство), що становить 9,3% населення області».

Про це повідомили у вівторок, 17 липня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «В цілому підтримкою житлової субсидії охоплено біля 230 тисяч громадян області (середня кількість членів домогосподарства, яким призначено субсидію складається з трьох осіб). Одночасно, впродовж липня 2018 року органами соціального захисту населення області завершується перерахунок житлових субсидій на неопалювальний період».

«Про необхідність подання нових заяв та декларацій повідомлено 264 589 сімей. Відмовлено у перепризначенні субсидії 38 168 домогосподарствам», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Цього року в Україні продовжує діяти механізм часткової монетизації частини зекономлених субсидій, що передбачає грошову виплату енергоощадним родинам – еквівалент вартості зекономлених 150 кіловат електроенергії (до 135 гривень) або 100 кубів газу (до 695 гривень), якщо ці ресурси використовувались для опалення сім’ям, які одержували житлову субсидію протягом останнього опалювального періоду та вели енергоефективне домогосподарство, для отримання коштів слід звернутись до 1 вересня до органу соціального захисту населення та подати заяву, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії. Виплата коштів буде здійснюватись з листопада 2018 року на рахунок в банку чи відділення Укрпошти, за бажанням заявника. На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим. На даний час до органів соціального захисту населення звернулось 18 908 одержувачів житлової субсидії з 115 736 (16,3%), за компенсацією частини невикористаної субсидії за економе споживання електричного та газового індивідуального опалення. призначено субсидію складається з трьох осіб)», – поінформували також в облдержадміністрації.

Більше подробиць – на сайті Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів