613 в’язнів, які приєдналися до лав ЗСУ, будуть штурмовиками

12:36 28 травня 2024 р.

Фото до новини

Станом на ранок 28 травня уже 613 в’язнів вийшли з тюрем і приєдналися до лав ЗСУ, наразі вони проходять відповідну підготовку, а надалі служитимуть у штурмових підрозділах.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі марафону "Єдині новини", пише DailyLviv.com.

За словами Малюськи, для цих людей передбачені "кілька місяців тренувань", після чого вони служитимуть у штурмових підрозділах.

 "Станом на зараз це будуть штурмові підрозділи, це будуть підрозділи, які поки що складаються виключно з осіб, які відбували покарання. Тобто це монолітні підрозділи − без змішування з іншими військовослужбовцями", - зазначив Малюська.

Читайте також: В Україні можна мобілізувати до 20 тисяч в’язнів - Малюська

 Він додав, що не впевнений, що це найкраща опція, але в цьому питанні покладається на військових, бо їм "видніше".

"Ми поки що не дійшли до ведення безпосередньо бойових дій цими підрозділами, іде підготовка. Можливо, ситуація зміниться пізніше. І вибір щодо змішування чи не змішування буде зроблений на іншу користь. Але поки що це окремі підрозділи. Поки що це штурмові підрозділи", − заявив міністр.

Нагадаємо, у 8 травня Рада дозволила мобілізувати до лав ЗСУ ув'язнених. Засуджені за тяжкі злочини: умисне вбивство, зґвалтування, сексуальне насильство, за злочини проти основ національної безпеки мобілізації не підлягають.

До слова, 23 травня Хмельницький міськрайонний суд ухвалив перші рішення про умовно-дострокове звільнення двох засуджених від відбування покарання для проходження військової служби.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів