33-річний американець, подібний до Ісуса, 70 днів ніс важкий хрест з Варшави до Києва (відео)

22:30 12 листопада 2023 р.

Фото до новини

З Києва він хотів іти до Харкова.


Про це повідомив директор Інституту релігійних наук св. Томи Аквінського у Києві Петро Балог, пише DailyLviv.com. 

Він розповів, чому американець Джиммі, який народився у Вірджинії, вирішив подолати такий нелегкий шлях і хто порадив йому взяти на плечі важкий хрест.

"Відвідав нас у Києві Джиммі, який родом з Вірджинії, США, і якому 33 роки. Виглядає як Ісус, але твердить, що він далеко не Ісус, і не святий, просто взяв дослівно хрест, і за 70 днів пройшов пішки з Варшави до Києва. Хрест, до речі, порадив йому взяти якийсь українець в одному варшавському кафе, і спорудив цей хрест для нього.

Декілька днів тому зустрів його наш о. Ярослав на трасі біля Житомира, посидів з ним у придорожньому кафе, поговорив і запросив, як буде в Києві, до домініканців. Джиммі погодився, і вчора ввечері о. Ярослав забрав Джиммі з Майдану і привіз до монастиря...

Йдучи цією дорогою з хрестом ще в Польщі до нього приєднався один "учень" - якийсь п'яничка, але дійшов з ним лише до кордону. Потім, по дорозі, хтось пропонував йому їжу, коли він перед тим поїв, тож Джиммі казав віддати ту їжу голодним, але люди хотіли нагодувати "Ісуса",-  повідомив Петро Балог.

Читайте також: Богородиця подала знак. У церкві на Львівщині мироточить ікона, перед якою люди моляться за перемогу

За словами директора інституту, за ці 70 днів у Джиммі з'явилися проблеми зі спиною, з ногами, і загалом зі здоров'ям.

"Хрест, до речі, не легкий — я сам спробував підняти", - поділився враженням Петро Балог.

Директор зазначив, що Джиммі ще хотів після Києва йти до Харкова, але з огляду на здоров'я повернеться назад: потягом до Варшави, а звідти літаком до США. Бо хоче провести Різдво з рідними.

Петро Балог не виключає, що Джиммі, після перепочинку, знову піде в якесь нове паломництво чи "хресну дорогу".

"Його родина — це баптисти, але він сам радше постконфесійний. Така ось своєрідна особиста жертва одного християнина-американця за Україну у часі війни. Виглядає диваком, і таким трохи "юродивим", але нехай Господь прийме цю його своєрідну жертву!" - підсумував директор.

Читайте також: 250 ікон продадуть з аукціону, аби облаштувати притулок для переселенців у Прилбичах

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів