30 червня у Львівській міськраді обговорюватимуть проблему звалища

16:24 29 червня 2016 р.

Активісти вже приносили зі собою в сесійну залу Львівської міськради смітники

Активісти вже приносили зі собою в сесійну залу Львівської міськради смітники
Фото: depo.ua

Андрій Садовий анонсував: «Якщо не встигнемо пройти порядок денний, будемо продовжувати час, доки буде готовність депутатів».

«Завтра відбудеться пленарне засідання сесії Львівської міської ради. Серед важливих питань – питання, що стосуються сміттєзвалища – повідомили сьогодні, 29 червня, в прес-службі міськради, де також цитують сказане з цього приводу міським головою Андрієм Садовим:

«Питань дуже багато, якщо буде потреба, засідання продовжать. Чекаю розуміння депутатського корпусу щодо тої надзвичайно ситуації, в яку ми потрапили.

Питання по сміттю – це перше питання, на ньому багато задіяно інших питань, які стосуються співпраці з Європейським інвестиційним банком. Насправді, там питань на годин 10 роботи, це просто планової роботи.

Важливо, аби всі зрозуміли важливість поваги один до одного. Ми завжди на сесії міської ради даємо людям можливість виступити, озвучити свою думку. Але коли хтось бажає великою групою ввірватись і зробити безлад – це недопустимі речі. Є професійна робота нашої Муніципальної дружини, яка має це чітко фіксувати і унеможливлювати.

Ми планово маємо сесію до 18.00. Якщо ми не встигнемо пройти порядок денний, будемо продовжувати час, доки буде готовність депутатів. Якщо буде потреба, можемо провести наступне засідання наступного дня, продовжити, бо питань назбиралось багато.

Одразу в липні будемо планувати наступне пленарне засідання, бо є питання фінансові, щодня люди звертаються з тими чи іншими питаннями щодо власності, землі і обов’язок депутатів приходити та працювати.

На сьогодні у нас є троє-четверо працівників Нацгвардії, які допомагають муніципалам. Ця практика є у багатьох містах нашої держави і обласних державних адміністраціях, бо муніципали не мають жодних відповідних засобів.

Я не збираюсь завтра запрошувати правоохоронців, бо я побачив, чим це минулого разу закінчилось. Просиш навести лад, а вони від переляку залучають багато людей».

У прес-службі міськради повідомили також сьогодні, 29 червня:

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що фахівці інституту Гірхімпром доопрацьовують проект рекультивації сміттєзвалища в Грибовичах. Відтак, роботи можна розпочати ще цього року. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив:

«До сьогодні я не отримав від області нормальної пропозиції по новій ділянці під полігон. Пропозицій дуже багато, але коли зв’язуєшся з сільським чи міським головою, він хапається за голову, не хоче про це говорити.

Я хочу, щоб держава долучилась до цього процесу. Щодо співпраці з банком, вона чітка та зрозуміла. Всі йдуть на зустріч. Завдання, щоб наступного року ми вже почали будувати завод з максимально глибинною переробкою сміття.

Також рекультивація. Завтра фахівці інституту Гірхімпром представлять вже своє бачення коригування проекту, який є зроблений. Цього року, я вважаю, ми повинні приступити до рекультивації існуючого полігону».

Як інформував «ЩЛ», відзавтра сесія Львівської міської ради працюватиме за новим регламентом.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів