24 бригада зі Львівщини сформувала батальйон з колишніх в'язнів, які склали присягу та виголосили молитву українського націоналіста

11:10 10 липня 2024 р.

Фото до новини

Захищати Україну в складі 24 ОМБр імені короля Данила будуть люди, які відбували покарання.

Про це повідомили у 24 ОМБр імені короля Данила, пише DailyLviv.com.

Як зазначають, у 24 бригаді сформовано батальйон «Характерники», який складатиметься з громадян, що відбували покарання в місцях позбавлення волі і виявили бажання долучитись до оборони держави.

Це стало можливим після ухвалення Закону про запровадження умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для безпосередньої участі в обороні країни, захисті її незалежності та територіальної цілісності

Читайте також: Ажіотаж біля ТЦК на Львівщині. Військові пояснили причину

"Новобранці нашої бригади скористались можливістю отримати другий шанс та приєднатись до виконання священного обов’язку у великій війні за Незалежність. 

Зазначимо, що серед них дуже багато патріотів, які неодноразово виявляли бажання захищати Батьківщину. Є чимало людей з бойовим досвідом.

Добровольці скористались своїм правом на викуплення провини та вирішили стати до зброї, обороняючи рідну землю від загарбників.

Читайте також: Лікарі визнали придатним, а військовозобов'язаний помер у ТЦК

Напередодні вони склали військову присягу на вірність українському народові та виголосили молитву українського націоналіста. 

Найближчим часом «Характерники» почнуть виконувати бойові завдання та покажуть себе на полі битви", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Мін'юсті підрахували скільки тисяч ув'язнених можуть мобілізуватись до ЗСУ.

Читайте такожЯк у Львові уникають перевірки документів працівниками ТЦК (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів