23 серпня Львів патрулюватимуть 600 поліцейських, якими керуватиме 26-річний майданівець (відео, оновлено)

20:12 20 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Арсена Авакова в інтернет-мережі «Facebook»

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив у четвер: «23 серпня у Львові, в День державного прапора, о 10.00, даємо старт Нової патрульної поліції!».

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів також сьогодні, 20 серпня:

«600 нових поліцейських вийдуть на патрулювання міста. Зустрічайте! Главою патрульної поліції Львова призначив наказом Юрія Зозулю. 26 років. Молодшого сержанта. Без збентеження і без лукавства – хлопця, одного з кращих в Київській патрульній поліції зараз – і... всього лише молодшого сержанта (за новим законом – капрала).

Звання та досвід прийдуть. Головне – енергія і воля до змін, що ми творимо, міняючи стару міліцію в нову українську поліцію. Це – вирішальна якість!

Ніні Юрій – заступник командира третього батальйону Головного управління патрульної полиції Києва. З першого до останнього – на Майдані, активний учасник Революції Гідності.

Навчається у Національній академії внутрішніх справ, іспитами підтверджує освіту, яку отримав в одному з польських вузів. До свого приходу в патрульну поліцію Юрій Зозуля встиг попрацювати у фінансовій сфері.

За час роботи у столичному підрозділі відзначився у кількох випадках, коли було складено адмінпротоколи на декількох VIP-осіб. Зокрема, на народного депутата України Мельничука за статтею 126 КУпАП «Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування» та на Г.Суркіса, віце-президента УЄФА за статтею 122-5 КУпАП «Порушення порядку встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв».

Вміє оперативно приймати рішення у складних ситуаціях. «Це класно і правильно – використовувати можливості, які дає життя, тим паче – кардинально щось змінювати у житті країни. Не подведу!», – сказав мені вчора Юрій Зозуля перед підписанням наказу про його призначення. Впевнений – не підведе! У добрий час і путь, Нова патрульна поліція Львова!!».

Арсен Аваков написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де він також опублікував фотографію Юрія Зозулі. Натомість у «Телевізійній службі новин» каналу «1+1» розповіли в четвер:

«Новопризначений глава патрульної поліції Львова Юрій Зозуля дав перше інтерв'ю на новій посаді. За словами головного патрульного, робота поліцейських має бути основана на досвіді, який отримали столичні правоохоронці.

Він також анонсував: «Ідей дуже багато. Просто якось озвучувати зараз ці ідеї… Маємо почати з самого низу, з самого початку, як у Києві. Треба, щоб люди почали виконувати базові функції свої… Ловити злочинців, наводити порядок у місті. Згодом, сподіваюся, можна буде запроваджувати нові методи роботи управління правоохоронної діяльності. Вважаю, що поки про це зарано говорити».

Юрій Зозуля з посмішкою згадав ситуації, які найбільше йому запам'яталися під час роботи патрульним у Києві, зокрема і історію із затриманням нардепа Сергія Мельничука. очільник львівської патрульної служби додав: «Запам'ятовуються найбільше звичайні речі… Якісь аварії, ситуації на вулиці, якісь бійки, якісь пограбування. Такі речі запам'ятовуються набагато більше… Спілкування з цікавими людьми, з депутатами, чи ще з кимось, окрім того, що це звичайна робота, це ще й просто історії для того, щоби згадати та посміхнутися».

Про це повідомляється сьогодні, 20 серпня, на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Як інформував «Щоденний Львів», у громадському об’днанні «Варта 1» розповіли в четвер: «Сьогодні, 20 серпня, обікрали авто нашого нового керівника поліції Зозулі – з машини викрали два ноутбуки». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів