23 га землі навколо Старого Самбора віддали у власність депутатам та лісникам

22:58 25 серпня 2021 р.

Фото до новини

Старосамбірська міська рада рішенням сесії роздала 23,5 гектарів земель у селах громади приватним особам. На усіх ділянках нові власники начебто займатимуться сільським господарством. Для цього їм необхідні ділянки від гектару до двох.

Йдеться про землі поблизу Тершова, Лаврова, Старого Самбора, Стрільбич, Спасу, Бачини.

Про це інформує LMN, пише Dailylviv.com.

Надавали дозволи на відведення у приватну власність на двох засіданнях: 8 липня та 5 серпня, За спостереженням громадського активіста Василя Курія, левова частина людей у списку – лісники та депутати.

 “Я не проти землевласників, але є дуже багато питань. Скільки в Старосамбірській громаді ще є депутатів-аграріїв і лісників-хліборобів? За яким принципом визначається щасливчик? Чому все тишком-нишком? Чи юридично правильно давати землю пакетом – одне рішення, а в додатку перелік? Виглядає цей додаток можна підтасовувати. Чому в пріоритеті депутати НРУ та Сила і Честь? Чому в списку майже немає корінних старосамбірчан? Що в Старому Самборі, Тершові і Спасі будуть садити директори Старосамбірського і …. Жовківського Держлісгоспів. Чому депутати-аграрії і лісники-хлібороби обирають для землеробства землі в близькості до міста Старий Самбір? Чому депутатам, лісникам, пилорамщикам дали, а прокурорам і поліції ні?” – зазначає Василь Курій.

У коментарях люди висловлюють обурення, що і близько не чули про те, що у їх селах комусь дістануться землі в таких обсягах. Зауважують, що для учасників російсько-української війни, землі, яка їм передбачена, у громаді не знаходиться. Іронічно  зауважують, що час усім старосамбірчанам писати заяви на землю, бо з такими темпами точно на всіх не вистачить.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів