17 тонн токсичних гудронів, які завезли на Львівщину з Угорщини, лежать просто неба

10:29 19 квітня 2023 р.

Фото до новини

Державна екологічна інспекція у Львівській області зробила візуальне обстеження місця зберігання гудронів.

Токсичні відходи лежать на проммайданчику ВАТ «Прикарпатбуд» у м. Дрогобич.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Львівській області, пише Dailylviv.com.

Як зазначають у контрольній структурі, токсичні відходи тут поросли травою та зберігаються просто неба, на бетонному покритті, за бетонною огорожею. Однак, навіть за таких умов, враховуючи терміни зберігання (а це понад 20 років), під впливом атмосферних опадів є загроза їх просочування, а відтак - забруднення ґрунту, поверхневих і підземних вод.

Нагадаємо, 16,9 тис. тонн нейтралізованих гудронних залишків були завезені з Угорщини на територію Львівської області упродовж 2002-2003 років Державним підприємством МВС України «Спецсервіс» з метою утилізації. Однак, упродовж вже двох десятиліть питання гудронів на Львівщині залишається не вирішеним.

Зважаючи на вимоги чинного законодавства, власник модифікатора ДП МВС України «Спецсервіс» повинен вжити заходи щодо забезпечення екологічно безпечного його зберігання та утилізації.

Крім цього, зберігання цих відходів на території України є грубим порушенням вимог Базельської конвенції і пункту 16 Положення про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх утилізацією/видаленням, якими заборонено ввезення в Україну небезпечних відходів з метою їх зберігання чи захоронення.

На Львівщині загрожують довкіллю й здоров’ю людей тисячі тонн угорських гудронів

Селяни схопили на сміттєзвалищі Львова паліїв гудронів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів