Департамент екології ЛОДА назвав основних забруднювачів довкілля Львівщини

15:34 4 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: varianty.net

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, департамент екології ЛОДА оприлюднив екологічну інформацію за IV квартал 2014 року про підприємства, які є найбільшими забруднювачами навколишнього природного середовища Львівщини.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 4 лютого, «Щоденному Львову», що департамент екології ЛОДА оприлюднив екологічну інформацію за IV квартал 2014 року про підприємства, які є найбільшими забруднювачами навколишнього природного середовища Львівщини. У повідомленні також конкретизують:

«Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації нагадує, що до суб’єктів господарювання, що входять до «Переліку 100 об'єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні» у Львівській області належать: Добротвірська ТЕС, державне підприємство «Львіввугілля», управління магістральних газопроводів «Львівтрансгаз», Львівське комунальне підприємство «Збиранка», Роздільське державне гірничо–хімічне підприємства «Сірка», Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал». Згідно з отриманою за результатами діяльності у IV кварталі 2014 року інформацією від підприємств – забруднювачів загалом констатуємо зменшення екологічного тиску на довкілля (порівняно з відповідним періодом 2013 р.) на УМГ «Львівтрансгаз», Добротвірській ТЕС та ЛКП «Львівводоканал», суттєве збільшення негативного впливу ЛКП «Збиранка» і практично незмінною залишається ситуація на Роздільському ДГХП «Сірка». При цьому слід нагадати, що Львівське комунальне підприємство «Збиранка» і надалі продовжує працювати без дозвільних документів.

Впливи підприємств на довкілля у IV кварталі 2014 року:

ДП «Львіввугілля»: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин протягом IV кв. 2014 р. збільшилися на 7,9 % (на 0,7 тис. тонн) порівняно з відповідним періодом у 2013 р.

Добротвірська ТЕС: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин у IV кв. 2014 р. зменшилися на 34,4 % (на 3,8 тис. тонн) порівняно з відповідним періодом минулого року.

УМГ «Львівтрансгаз»: протягом IV кв. 2014 р. обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин зменшилися на 12,7 % (на 0,2 тис. тонн) у порівнянні з IV кв. 2013 року.

ЛМКП «Львівводоканал»: у IV кв. 2014 р. в порівнянні з IV кв. 2013 р. обсяги скидів у р.Полтва зворотних вод після каналізаційно–очисних споруд м. Львова по І-ій та ІІ-ій технологічних лініях практично не змінилися.

Обсяги скидів у р. Полтва забруднюючих речовин після КОС м.Львова у IV кв. 2014 р. по І-ій та ІІ-ій технологічних лініях зменшилися відповідно на 1,9 % (на 0,13 тис. т) та 7,1% (на 1,4 тис. т) порівняно з IV кв. 2013 р.

Обсяги утворення відходів та їх розміщення у IV кв. 2014 р. збільшилися на 1,2% (на 0,13 тис. тонн) у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

На балансі Роздільського ДГХП «Сірка» станом на 01.01.2015 р. знаходиться понад 3 млн. тонн фосфогіпсів. Також, на промисловій площадці зазначеного вище підприємства розміщений модифікатор типу «МГ» в обсязі 17,195 тис. тонн, виготовлений з нейтралізованих гудронних залишків та котлових залишків ангідриду малеїнової кислоти, завезених з Угорщини ДП «Спецсервіс» МВС України.

ЛКП «Збиранка»: протягом IV кв. 2014 р. розміщено понад 88 тис. тонн відходів (за відповідний період 2013 р. – понад 63 тис. тонн). Усі ці відходи розміщуються на сміттєзвалищі протягом 2014 року без наявності відповідних дозволів – фактично, незаконно».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів