У Львові на сигнали громадської оборони реагує «102», у Дніпропетровську – служба оперативного чергового

17:37 15 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: xpresstime.ru

Прилади-рації ГО «Варта-1», яка займається охороною громадського порядку на Львівщині, чує міліція на тривожному номері «102» і, відповідно, може реагувати на надзвичайні ситуації, які фіксують громадські охоронці. Про це під час відеомосту між Львовом і Дніпропетровськом повідомив голова виконкому ГО «Варта-1» Ігор Зінкевич.


Відео: Львівський прес-клуб

«Ми підключили свої рації до системи «102», яку міліція також прослуховує. Але спочатку ми перевіряємо інформацію, і після цього міліція оперативно реагує. До цієї системи також приєднали обласну, міську ДАІ, патрульну службу, Державну службу охорони. Щовечора об’їжджаємо блокпости, які переважно працюють на інформаційний потік», - наголосив Ігор Зінкевич.

Віктор Самохатній, заступник керівника Штабу національного захисту Дніпропетровської області з блокпостів, під час відеомосту повідомив, що в Дніпропетровську збудували нові блокпости просто на кордоні області.

«Ми забезпечуємо на всіх блокпостах, де чергуємо разом із міліцією, перевірку транспорту. Нині налічується 34 блокпости, але щодня їхня кількість збільшується. Зараз почали будівництво блокпостів на західних і південних кордонах Дніпропетровщини, повідомив Віктор Самохатній.

Оскільки всі блокпости віддалені від населених пунктів, самооборона, за словами заступника керівника начальника штабу, взяла на себе забезпечення освітлення блокпостів, вирішення побутових проблем.

За словами Віктора Самохатнього, на Дніпропетровщині створена служба оперативного чергового: всі блокпости оснащені радіозв’язком, тож  інформацію від них черговий отримує миттєво: після порушення, незупинки транспортних засобів, у разі надзвичайних ситуацій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів