1 червня протестувальники "закоркують" трасу Львів - Тернопіль

16:55 31 травня 2020 р.

Фото до новини

Прихильники утворення окремої Винниківської ОТГ готуються до перекриття доріг 1 червня.

Мешканці деяких прильвівських населених пунктів готуються у понеділок, 1 червня, перекривати основні траси навколо Львова, протестуючи проти затвердженого урядом складу Львівської ОТГ, яка об'єднала загалом 18 міст і сіл. Зокрема, такі заклики поширюють у винниківських спільнотах у соцмережах.

«На зустрічі з представниками інших громад було домовлено перекрити основні транспортні сполучення навколо Львова поблизу наших населених пунктів. Отож завтра, у понеділок, о 11:00 починаємо перекривати дві точки. Прошу максимально мобілізуватися», – повідомлення такого змісту з’явилося у неділю, 31 травня, в одній із локальних груп у месенджері Viber, повідомляє ZAXID.NET

Учасники акції планують перекрити дві траси – дорогу Львів-Тернопіль поблизу відпочинкового комплексу «Пальміра Резорт» у селі Підберізці та кільцеву дорогу Львова біля села Волиця. Вони планують безперервно ходити пішохідними переходами групами по 50-100 людей, блокуючи таким чином рух транспорту.

Покарання за спроби блокування транспортного сполучення передбачене ст. 279 КК України (від штрафу до реального позбавлення волі), однак на практиці майже не застосовується. Як правило, такі акції проходять під наглядом поліції і кожні 5-10 хв протестувальники звільняють пішохідний перехід, щоб міг проїхати транспорт, який встиг за цей час накопичитися.

"Щоденний Львів" повідомляв, що мешканці Брюховичів і сусідніх сіл перекрили трасу: не хочуть до Львова. А ЛОДА пообіцяла прихильникам Брюховицької ОТГ донести їхню позицію до Президента й Уряду. Це сталося після того як КМУ затвердив перспективний план тергромад Львівської областіЛьвів може стати більшим на 18 сіл, селищ і містечок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів