Збірна Польщі на "Уемблі" хоче повторити подвиг 40-річної давності

17:27 15 жовтня 2013 р.

У цьому її підтримають 20 тисяч польських уболівальників, які приїхали до Лондона, і десятки мільйонів уболівальників як у Польщі, так і в Україні.

Сьогодні ввечері збірна Англії завершить відбірний цикл до чемпіонату світу 2014 року. Щоб потрапити у фінальну стадію турніру у Бразилії, підопічним Роя Ходжсона необхідно перемогти вдома збірну Польщі. Інакше цю путівку здобуде збірна України, у сьогоднішній перемозі якої над збірною Сан-Марино в гостях мало хто сумнівається.

А Польща вже не зможе піднятися вище третього місця в групі H. Однак підтримати її в Лондон приїхали 20 тисяч польських уболівальників. Квитки на матч на "Уемблі" вони придбали ще до програного Польщею матчу Україні у Харкові минулої п'ятниці - 0:1. Тепер усім їм потрібна гучна моральна сатисфакція. 

Із 1973 року збірні Англії та Польщі грали між собою 15 разів - англійці жодного разу не програли, здобувши дев'ять перемог. А в 11-ти останніх зустрічах "трьом левам " лише одного разу не вдалося забити.

У нинішньому відбірковому циклі команда Роя Ходжсона забила 29 голів - більше забитих м'ячів тільки на рахунку Голландії і Німеччини. Англійцям також хочеться уникнути повторення двох сумних сценаріїв футбольного минулого: 1973 року, коли вони зіграли вдома у жовтні внічию саме з польською командою - 1:1 і не поїхали на чемпіонат світу 1974 року, і 2007 року, коли вони сенсаційно програли у себе вдома Хорватії (2:3) і не потрапили на чемпіонат Європи 2008 року.

Збірна Англії не може розраховувати на двох своїх правих захисників - Глен Джонсон травмований, а Кайл Уолкер дискваліфікований. Закрити цей фланг оборони готові Філ Джонс і Кріс Смоллінг. Лейтон Бейнс і далі замінить Ешлі Коула на позиції лівого захисника.

Участь у матчі вінгера англійців Андроса Таунсенда перебуває під деяким питанням через забій ноги , але, швидше за все, він видужає і зможе грати сьогодні. Стівен Джеррард збереже своє місце, а ось Джек Уїлшир або Майкл Керрік можуть витіснити Френка Лемпарда з середньої лінії.

 Полякам доведеться зробити мінімум одну зміну - дискваліфікований центральний захисник Лукаш Шукала, він навіть не поїхав до Англії. Захищати ворота буде Артур Боруц із "Саутгемптона ". Півзахисник Матеуш Кліх відсутній через травму.

Про це сьогодні перед дуже важливим для англійців матчем пишуть англійські ЗМІ.

Головний тренер збірної Польщі Вальдемар Форналік має намір дати бій Англії на "Уемблі", незважаючи на втрату шансів у боротьбі за путівку на чемпіонат світу.

"Ми хочемо залишити про себе гарне враження і проявити бойовий дух. Немає ігор, що нічого не важать, ми завжди хочемо перемогти", - сказав Форналік.

 "На стадіоні буде багато поляків: і тих , хто приїдуть із Польщі, і тих, хто тут живе. Звичайно, це дасть додатковий стимул команді. Дуже важливо мати підтримку на виїзді".

Читайте також на цю тему: "Збірну Польщі винагородять за відібрані в Англії очки", "В якому місті України назвуть вулицю іменем збірної Польщі?"

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів