Уряд скерував 30 мільйонів гривень на будівництво басейнів на Львівщині

17:15 12 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivoblrada.gov.ua

У Бродах і в Давидові з’являться завдяки спільним зусиллям і суттєвому фінансовому ресурсу з Державного бюджету нові сучасні басейни.

Про це повідомили в прес-службі Львівської облради, де також розповіли: «На цю мету Кабінет міністрів України як співфінансування скерував 30 мільйонів гривень».

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин прокоментував: «Уперше цьогоріч виділяється субвенція з Державного бюджету на спортивні басейни. І ми дуже тішимося, що маємо шанс збудувати на Львівщині два додаткових басейни – у Бродах та Давидівській ОТГ».

«Зокрема, 20 мільйонівгривень уряд скерував на будівництво спортивного комплексу КЗ ЛОР «Бродівський педагогічний коледж імені Маркіяна Шашкевича». Із обласного бюджету на цю мету вже передбачено 1,5 млн. гривень, ще 9,5 млн. гривень планується залучити з Державного фонду регіонального розвитку. Загальна ж вартість будівництва майбутнього спорткомплексу – 89,5 млн. гривень», – поінформували також в облраді.

«Підготовку проектно-кошторисної документації було розпочато ще в 2017 році. Вона передбачає 25-метровий басейн на чотири доріжки, спортзал, зал для хореографічних занять тощо», – розповіли також в облраді.

«Крім того, Кабмін передбачив 10 млн. гривень для реконструкції будівлі басейну ДЮСШ «Тризуб плюс» у селі Давидів (Давидівська ОТГ). На цю добру справу з бюджету Давидівської ОТГ додадуть ще близько двох мільйонів. гривень. Загальна ж кошторисна вартість будівництва об’єкта – 24 мільйони гривень», – повідомили також в облраді.

Очільник Львівської облради підсумував: «Віримо, що за два роки ці об’єкти будуть завершені і тут повноцінно готуватимуть майбутніх фахівців із фізичної культури на заняттях із плавання та ігрових видів спорту».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів