Україна подала заявку на проведення у Львові Зимової Олімпіади-2022

16:27 5 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: ojde.biz

Рішення про це прийняли на ХХVIІІ генеральній асамблеї НОК.

Як повідомляє сьогодні, 5 листопада, прес-служба міської ради, Україна подала в Міжнародний олімпійський комітет офіційну декларацію про подачу заявки на проведення у Львові Зимової Олімпіади-2022. Адже сьогодні в Києві відбулась ХХVIІІ генеральна асамблея Національного Олімпійського комітету України.

Зокрема на ньому розглянули питання «Про затвердження Львова як міста-претендента на подання заявки на право приймати Зимові Олімпійські ігри 2022 року». Засідання з цього приводу відкрив президент НОК України Сергій Бубка, надавши слово спершу голові оргкомітету з підготовки заявки до Міжнародного Олімпійського комітету на здобуття права на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні в 2022 році – віце-прем’єр-міністрові Олександру Вілкулу, а після нього – міському голові Львова Андрієві Садовому й керівнику ЛОДА Олегові Салу.

Після їх вітальних слів відбулась процедура підписання офіційного документу про подання заявки на проведення Зимових Олімпійських ігор 2022 року. Зокрема, підписи на документі поставили Олександр Вілкул, Сергій Бубка та Андрій Садовий, який зазначив:

«Від імені громади Львова хочу подякувати за честь боротися за право проведення Олімпійських ігор. Це складний шлях, треба пам’ятати, що 50% успіху – це впевненість. Нам потрібні перемоги. Матимемо усі можливості перемогти, якщо будемо разом. Бажаю усім нам перемог».

Міський голова Львова запевнив також, що «з підготовкою заявки на Олімпіаду-2022 все більше людей закордоном дізнаються про туристичну унікальність міста Лева». А пояснив Андрій Садовий цей свій прогноз так:

«Львів знаходиться лише за 60 кілометрів від Європейського Союзу. Така близькість Об’єднаної Європи з нашим містом дозволить залучити мільйони іноземних інвестицій, які підуть на поліпшення туристичної та транспортної інфраструктури, будуть залучені в ІТ-індустрію. А це нові перспективи для стрімкого розвитку міста, це нові робочі місця і кошти у наш бюджет».

Прес-служба міської ради нагадає відтак, що «за» підтримку заявки Львова на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року офіційно проголосували: 16 жовтня – Рада регіонів, 22 жовтня – Львівська обласна рада, а 24 жовтня – міська рада. Планується, що 14 листопада буде надіслано до МОК офіційний лист-декларацію про наміри нашої держави подати заявку на право проведення Зимової Олімпіади 2022 року.

Своєю чергою, у березні 2014 року до МОК буде подано заявковий файл і гарантійні листи від НОК та керівництва міста Львова. А в липні 2014 року Виконавчий комітет МОК оприлюднить список міст-кандидатів. Місто, яке прийматиме 24-ті Зимові Олімпійські ігри, оберуть в липні 2015 року на засіданні МОК в Куала-Лумпурі (Малайзія). 

Як повідомляв «ЩЛ», Олімпіаду-2022 у Львові схвалюють 67% його опитаних мешканців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів