Україна подала офіційну заявку на проведення у Львові Зимової Олімпіади-2022

12:18 14 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Про це повідомив сьогодні, 14 листопада, на прес-конференції віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

Як інформує агенція «Українські Національні Новини», урядовець зокрема сказав із цього приводу:

«Сьогодні 14 листопада – це дата, коли закінчився термін подачі заявок на Олімпійські ігри 2022. Україна уже по факту подала заявку на участь в Олімпійський іграх.

Заявка була підтримана на Раді регіонів та Президентом Віктором Януковичем. Зараз розроблені і запропоновані чотири варіанти бренду нашої олімпійської заявки.

Тобто це варіанти, яким чином буде брендуватися Львів-2022. На наступному тижні ми викладемо на спеціальному сайті для голосування всі варіанти цих чотирьох брендів».

У заявці України на проведення Зимової Олімпіади-2022 зокрема сказано:

«Після успішної організації ЄВРО-2012, Україна виявила бажання приймати зимові Олімпійські ігри і Паралімпійські Ігри 2022 у Львові із залученням Львівської та Закарпатської областей. Найважливіший очікуваний ефект від зимової спортивної мега-події – це унікальна можливість зміцнити позиції країни на спортивній та туристичних мапах світу, а також кардинально і комплексно поліпшити інфраструктуру західного регіону України».

Олександр Вілкул повідомив також на прес-конференції: «Нам уже відомі наші потенційні суперники. Представники міста Алмати вже оголосили про намір претендувати на проведення зимових Олімпійських ігор 2022. У Європі нашими конкурентами можуть бути Осло, Стокгольм, Мюнхен, а також Краків».

«Українські Національні Новини» нагадують відтак, що намір подати заявку на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року Національний олімпійський комітет України задекларував 5 листопада. Причому «за» Декларацію про наміри подати заявку на проведення в Україні зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор-2022 делегати ХХVІІI Генеральної асамблеї НОКУ. проголосували одноголосно.

Як повідомляв «ЩЛ», Олімпіаду-2022 у Львові схвалюють 67% його опитаних мешканців, начальник управління інвестиційно-банківських послуг АКБ «Укрсоцбанк» Ерік Найман вважає, що Олімпіада-2022 у Львові стане божевіллям, інтернет-журнал «ПіК» запевняє, що «Олімпійські ігри-2022 перетворять Львівщину на Нью-Васюки», натомість у міністерстві спорту запевняють, що Олімпіада-2022 року виведе Західну Україну з депресії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів