У Яворові стартували змагання біатлоністів і лижників за Кубок світу

18:00 12 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У четвер, 12 січня, у селі Яворів у Турківському районі Львівської області відбулося урочисте відкриття змагання за Кубок світу Міжнародного паралімпійського комітету з лижних перегонів та біатлону, які відбуваються в Україні вперше.

Старт змаганням світового масштабу дали віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, міністр соціальної політики України Андрій Рева, голова Львівської ОДА Олег Синютка та президент Національного параолімпійського комітету України Валерій Сушкевич. Зокрема, Павло Розенко зазначив, виступаючи на відкритті змагань: «Надзвичайно приємна і урочиста подія відбувається сьогодні в Україні! Вперше в історії паралімпійського і олімпійського спорту наша держава приймає етап Кубку світу Міжнародного паралімпійського комітету з лижних гонок та біатлону. 19 країн світу беруть участь у цьому заході». 

Відтак, віце-прем’єр-міністр побажав учасникам змагань  успіхів та спортивної  вдачі, суддям – об`єктивності, а тренерам – витримки, й запевнив, що уряд України і в подальшому вживатиме всіх необхідних заходів щодо підтримки розвитку паралімпійського руху в Україні. А від імені Президента України усіх учасників світової першості привітав голова ОДА Олег Синютка, який побажав спортсменам, які завтра розпочнуть змагання, чесної, безкомпромісної боротьби і перемог.

Очільник області знаголосив: «Те, що кубок світу відбувається на Львівщині є перемогою України. Ми продемонстрували усьому світу, що наша держава є безпечною, адже ці змагання дивитимуться у Бразилії, Японії та багатьох країнах Європи. І я переконаний, що ми перемагатимемо і у спортивних змаганнях, і у боротьбі за незалежність».

А вже від завтра сім днів поспіль, з 13 до 20 січня, триватимуть змагання за Кубок світу. Проводитимеься він на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України в селі Яворів на Турківщині.

Серед учасників цьогорічного Кубку світу – 120 спортсменів із 18 країн світу.  Із програмою Кубку світу з лижних гонок та біатлону детальніше можна ознайомитися за посиланням на сайті ЛОДА. Наживо змагання можна буде переглянути в інтернеті та в ефірі Першого національного телеканалу.

Про це повідомили сьогодні, 12 січня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів