У Львові затримали винуватців бійки з фанами «Мальме» (відео, оновлено)

22:54 3 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот

Сутичка відбулася біля пабу «Дублін», де зібралися більшість вболівальників шведського клубу в очікуванні зустрічі з донецьким «Шахтарем».

У Львові розпочався поєдинок Ліги чемпіонів між донецьким «Шахтарем» та шведським «Мальме». На цей матч приїхало майже сім сотень уболівальників зі Швеції.

Близько 18-ї години вечора у центрі міста вони вже встигли побитися із українськими фанатами. Правоохоронці затримали близько десятка учасників сутички: українців та іноземців.

За інформацією очевидців, в бійці брали участь 70 шведських фанатів, які розважалися в пабі «Дублін», і приблизно 50 українських футбольних фанів. До одного із уболівальників викликали швидку допомогу.

Одночасно міліція відкрила кримінальну справу за фактом побиття шведського вболівальника, яке сталося у понеділок, 2 листопада. Загалом охорону громадського порядку у Львові перед матчем забезпечують 800 правоохоронців.

Про це повідомили сьогодні, 3 листопада, на телевізійному «5 каналі».

«Українські правоохоронці провели затримання уболівальників, які зчинили бійку в центрі Львова з шведськими гостями, які приїхали на матч Ліги чемпіонів «Шахтар» – «Мальме», – повідомили сьогодні, 3 листопада, в інтернет-виданні «Футбол 24».

« У Львові 50 невідомих у масках напали на фанатів «Мальме». Сутичка відбулася біля пабу «Дублін», де зібралися більшість вболівальників шведського клубу в очікуванні зустрічі з донецьким «Шахтарем». Журналіст шведського видання «Sydsvenskan» розповів:

«50 людей у масках напали на наших вболівальників. У той час я був у готелі, але мій колега і син перебували в епіцентрі подій. Невідомі налетіли на фанатів, як бики під час забігу вулицями Памплони.

Вони кидали стільці і все, що потрапляло під руки. На щастя, ніхто не постраждав. На місці подій було троє поліцейських, які затримали одного з хуліганів.

Коли ми грали у Парижі, то шведських фанатів охороняла сотня поліцейських. Я запитав, чому вас так багато? Один із них відповів: щоб забезпечити безпеку іноземним громадянам.

Дуже сумно, що так трапилося. Це не має ніякого відношення до футболу. Я телефонував дружині і заспокоював її. Вона читала у новинах про напад і дуже хвилювалася».

Це повідомлення передали сьогодні, 3 листопада, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua», де також розповіли:

«На матч до Львова приїхало близько півсотні шведських вболівальників. Вчора у місті вже відбулася одна бійка. Постраждав один фанат «Мальме». Про інцидент написали усі шведські видання.

Сьогодні шведські гості очікували нового нападу і цікавилися, чому місцева поліція / міліція відсутня на місці їх масового збору. один із шведських вболівальників, Маркус, розповів:

«Ми чекаємо, що на нас знову нападуть. Ось там за кутом збирається група людей, щоб це здійснити. Тому ми і сіли надворі, а не в пабі.

Якщо буде напад, то хулігнати зайдуть у приміщення і почнуть там все трощити. Не можемо зрозуміти, де ваша поліція».

Натомість львівські поліцейські, які забезпечують порядок біля «Арени Львів», повідомили: «Бійку вдалося швидко зупинити. На місце події виїхало сім екіпажів. У місті чимало туристів. Ми не можемо відповідати за безпеку кожного. Фанатам «Мальме» слід було подати заявку у міський муніципалітет з проханням надати їм охорону».

Шведські колеги вважають, що вчора і сьогодні напади вчинили одні і ті самі люди. один зі журналістів розповів: «Сумно, що так сталося. Львів – дуже красиве місто. Я почував себе у безпеці і тут таке. Одна справа, коли ультрас б'ються між собою і зовсім інша, коли нападають на 60-річних чоловіків, які просто п'ють пиво у пабі. Там також були жінки і діти».

Про це повідомили сьогодні, 3 листопада, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Як інформував «ЩЛ», у Львові побилися вболівальники.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів