У Львові побилися вболівальники (відео)

18:53 3 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: footboom.com

Один з фанів «Мальме» після інциденту потрапив до лікарні.

У громадському об’єднанні «Варта 1» повідомили у вівторок: «3 листопада о 17:20. Проїзд Крива Липа – масова бійка. За інформацією свідків, фани-ультрас побилися! Приїхали сім машин поліції, два автобуси спецпідрозділу, чи як вони зараз називаються».

Про це повідомили сьогодні, 3 листопада, на сторінці «Варти 1» в інтернет-мережі «ВКонтакте», де також опублікували фотографії з місця події. Натомість у прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС розповіли у вівторок:

«2 листопада близько 21.00 до правоохоронців звернувся 35-річний громадянин Швеції, який прибув до Львова, щоб відвідати  матч між командами «Шахтар» і «Мальме». Чоловік повідомив, що під час прогулянки у центрі міста, на площі Міцкевича, група невідомих осіб завдала йому тілесні ушкодження. Потерпілого було скеровано на експертизу, яка встановила, що в нього синці та голові та тілі (легкі тілесні ушкодження).

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот годин, або виправних робіт на строк до одного року.

Правоохоронці розслідують усі обставини інциденту. Як повідомлялося, у Львові сьогодні порядок під час футбольного матчу між командами «Шахтар» - «Мальме» забезпечуватимуть більше 800 правоохоронців. На матчі очікується близько 34 тисяч вболівальників. За підрахунками організаторів матчу, до Львова планують приїхати близько 700 іноземних фанатів. Футбольний матч 4-го туру групового турніру Ліги Чемпіонів УЄФА між командами «Шахтар» (Донецьк, Україна) – «Мальме» (Мальме, Швеція) відбудеться 3 листопада на стадіоні «Арена Львів». Початок матчу о 21.45».

Натомість в інтернет-виданні «Футбол 24» повідомили сьогодні, 3 листопада:

«На фанів «Мальме» у Львові напали невідомі в масках. За інформацією шведських ЗМІ, один з уболівальників «Мальме» після інциденту потрапив до лікарні. 

Тепер фани «Мальме» побоюються, що це може статись перед матчем і під час гри. На шведів напали у понеділок ввечері біля готелю «Жорж» у центрі Львова.

Один з 15-ти постраждалих – Пер Кіндгрен – розповів: «Їх було 25-30 осіб, повністю одягнених у чорне і з пов'язками. Чекали на нас біля готелю».

Уболівальники «Мальме» не знають, чи це був хтось з фан-клубу «Шахтаря», чи хтось інший. В одного з постраждалих – серйозні рани на обличчі і розбита голова. Його доставили до лікарні. Самі нападники зникли до того, як приїхала поліція.

Другий інцидент стався сьогодні у Львові. За словами очевидців, близько 40 чоловік здійснили напад на шведських вболівальників. Правоохоронці поки ніяк не коментують інциденти».

Про це розповіли в інтернет-виданні «Футбол 24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів