У Львові вже зареєструвалися на участь в «Іграх Нездоланних» 10 претендентів

12:28 13 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Збірна поранених військовиків України вперше представить нашу країну на «Invictus Games».

У прес-службі облдерадміністрації повідомили в неділю, 13 листопада, що 10 та 11 листопада на базі ДЮСШ інвалідів «Галичина» на вулиці Генерала Грекова, 1 у Львові відбулися  зустрічі організаторів команди «Invictus Games: Team Ukraine» Івони Костиної та Андрія Козінчука з ветеранами й військовослужбовцями зі Львівщини, які отримали поранення або інвалідність під час виконання службових обов’язків в зоні АТО або у військових миротворчих операціях в Косово та Іраку й прагнуть активно займатися спортом. Зокрема на ці зустрічі завітали військовослужбовці та члени їхніх родин, голова громадської організації «Спілка соціального захисту АТО та сімей загиблих Яворівщини» Мар’яна Салашник, тренери з видів спорту, представники управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, Львівського регіонального центру «Інваспорт», ДЮСШ інвалідів «Галичина», Львівського обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру, студенти-волонтери.

Метою зустрічей було представлення концепції «Ігор Нездоланних» та проведення набору претендентів на участь у них. Упродовж двох днів зареєструвалися 10 претендентів.

Їх реєстрація триватиме до 30 листопада на сайті http://invictusgames.in.ua. За підсумками відборів у різних регіонах України буде сформовано попередній склад учасників національної збірної команди, яка розпочне курс підготовки та вперше представлятиме Україну на міжнародних змаганнях «Ігри Інвіктус» у Торонто.

Всесвітні «Ігри нездоланних» («Invictus Games») для поранених військовиків відбудуться наприкінці вересня 2017 року в Торонто. Збірна команда України візьме офіційну участь у них вперше.

До програми змагань «Ігор Нескорених-2017» увійшли такі види спорту: стрільба з луку, легка атлетика, гольф, волейбол сидячи, паверліфтинг, велоспорт, плавання, автоспорт, веслування на тренажері, теніс на візку, регбі у візку, баскетбол у візку. Змагання відбудуться як серед чоловіків, так і серед жінок.

До участі у Всесвітніх «Іграх нездоланних» уже зголосилися збірні 17 країн – України, Афганістану, Австралії, Великої Британії, Грузії, Данії, Естонії, Франції, Іраку, Італії, Йорданії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Нової Зеландії, Румунії та США. Наразі в Україні тільки формується національний організаційний комітет з підготовки та участі українських поранених бійців у цих змаганнях.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів