У Львові відкриють простір скелелазіння

09:00 25 січня 2020 р.

Ліцей імені Івана Пулюя

Ліцей імені Івана Пулюя
Фото: tvoemisto.tv

У суботу, 25 січня, о 10:00 у ліцеї імені Івана Пулюя на однойменній вулиці у Львові розпочнеться урочиста церемонія відкриття простору для скелелазіння.

Про це повідомили у Львівській міськраді. Там також розповіли, що відтепер, аби повправлятися у цьому виді спорту, мешканцям мікрорайону не обов’язково буде їхати в гори.

На вулиці Науковій уже є сучасне міні-футбольне поле, тут активно розвивають інфраструктуру й безпеку, нещодавно відкрили медіатеку та шаховий клуб. Однак для активних мешканців вигадали ще більше активностей. Тому в ліцеї імені Івана Пулюя облаштували простір для скелелазіння.

Керівник скледрому «Rock Station» Павло Божко зазначив: «Скелелазіння – вид спорту, що вимагає від спортсмена не лише гарної фізичної форми, але й максимального використання логіки, кмітливості та нестандартних рішень. Цей молодий вид спорту гарно підходить для дітей, адже гармонійно розвиває як фізичну силу, так і рухову активність. Наша мета – розвиток дитячого спорту, формування дитячої та юнацької команд зі скелелазіння, формування здорової та активної нації».

«У європейських містах наявність сучасних скеледромів – поширене явище, і Львів активно наздоганяє цю тенденцію. З кожним роком привабливість скелелазіння зростає, адже тепер його сприймають не лише як змагальний вид спорту, але і як формат активного відпочинку й альтернативу популярним видам фітнесу», – повідомив також Павло Божко.

«Скелелазіння – олімпійський вид спорту, що вже цього року пройде на Олімпіаді 2020 року в Токіо. У програму змагань включено три види скелелазіння – швидкість, складність та боулдерінг (різновид скелелазіння на невисоких скельних утвореннях або штучних стендах без мотузки та страхувальної системи). Найпотужніші школи скелелазіння знаходяться в Харкові Дніпрі та Одесі. Сподіваємося, незабаром Львів очолить цей список», – зазначив також керівник скледрому «Rock Station».

25 січня, у день відкриття скеледрому, влаштують болдерінговий фестиваль «Rockstation Opening 2020». Будуть змагання як для професіоналів, так і для аматорів, цікаві маршрути та призи для переможців.

Як інформував «ЩЛ», у Львові створять дитячо-юнацьку школу зимових видів спорту.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів