У Львові тестували кандидатів в учасники «Ігор Нескорених»

20:15 14 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

У комплексі критого велотреку Навчально-спортивної бази літніх видів спорту міністерства оборони України Львові у пройшов перший етап регіонального спортивного тестування для участі в міжнародних «Іграх Нескорених-2020» («Invictus Games-2020»), які пройдуть наступного року в Гаазі (Нідерланди).

Про це повідомили в неділю, 14 липня, в прес-службі міністерства оборони України, де також розповіли: «Із самого ранку до спортивної установи почали прибувати учасники тестування, щоб спробувати свої сили у визначених видах спорту, знайти у собі нові спортивні таланти, налагодити взаємодію серед ветеранів,поспілкуватися один з одним і, врешті-решт отримати додаткову можливість долучитися до спільноти. Для початку їм потрібно було зареєструватися і визначитися з основним видом спорту, а вже потім виявити бажання спробувати себе в інших спортивних напрямках».

«Загалом цього року у Львові зареєструвалося 58 осіб. Це ветерани – представники Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, інших силових структур, а також добровольці, які отримали травми, поранення та захворювання під час проходження служби та коли брали участь у бойових діях», – поінформували також у міністерстві оборони.

«Далі відбувся брифінг, на якому із привітальним словом до учасників цьогорічного спортивного тестування звернулася міністр у справах ветеранів Ірина Фріз. А безпосередні організатори заходу ознайомили присутніх із його програмою, особливостями, представили тренерів по видах спорту та їхніх помічників з числа учасників української команди «Invictus Games» 2017-2018 років», – розповіли також у міністерстві оборони.

«Щодо цьогорічних новинок у відборі учасників «Ігор Нескорених» – змінено критерії. Відтепер їх – чотири. І спортивний результат, на відміну від попередніх років, відіграє не основну роль. На першому місці – реабілітаціяю А який ефект з точки зору реабілітації кандидат отримає від участі в «Invictus Games», як ці ігри допоможуть його одужанню та відновленню?», – зазначили також у міністерстві оборони.

«Другий – це ставлення або мотивація. Оцінюється підхід учасника до тренувань, його відданість спорту, дисципліна. Далі – підтримка інших учасників, відповідальність за свій результат, бажання бути повністю задіяним в роботу команди та бути командним гравцем, позитивний погляд на особистий розвиток, продемонстрований інтерес у покращенні спортивних показників, підтримка цінностей «Ігор Нескорених», – поінформували також у міністерстві оборони.

«Третій критерій стосується спортивної етики. Тут кандидат повинен продемонструвати «Дух Invictus», гідно та справедливо поводячись під час спортивних змагань на полі, за його межами та у відносинах з іншими. І, нарешті – спортивний результат, якому відводиться лише 10% від загальної суми оцінок. У цьому критерії кандидат повинен показати бажання зрозуміти спорт, в якому він хоче змагатися, та хотіти покращити свої результати у ньому і він не повинен бути найкращим у певному спорті, адже «Ігри Нескорених» не проте, хто виграє більше медалей», – розповіли також у міністерстві оборони.

«Отже, поряд із спортивними результатами кожен учасник має пройти співбесіду з фахівцями-психологами, заповнити спеціальну анкету, що саме й буде у майбутньому основою зарахування до національної команди під час Національного відбору. Організація цієї важливої складової цьогорічного спортивного тестування «Invictus Games» лягла на плечі представників Благодійного фонду «Повернись живим», – повідомили також у міністерстві оборони.

«У Гаазі українська команда буде представлена у шести видах спорту (плавання, стрільба з лука, велоспорт, пауерліфтинг, веслування на тренажері та легка атлетика – біг, стрибки в довжину, штовхання ядра – і,зокрема, легка атлетика на візках. За словами організаторів, кількість учасників української команди збільшилася дл 20 учасників», – розповіли також у міністерстві оборони.

«Тестування проходять за регіональним принципом: сьогодні ми у Львові, за тиждень будемо в Одесі, за два тижні – у Києві. Було б добре їх проводити у кожному обласному центрі, але цього, на жаль, не дозволяє зробити відповідна інфраструктура і над її удосконаленням потрібно ще попрацювати. На тестування кожен може поїхати у будь-яке з трьох міст. Національні «Ігри Нескорених» заплановані на 8 вересня і їхньою родзинкою є те, що не буде звичних золотих, срібних та бронзових медалей, всі, хто візьме участь у Національних змаганнях, отримають медаль «Нескореного», – поінформували також у міністерстві оборони.

«Другі тестування відбудуться вже наступної суботи в Одесі, а фінальні 27 липня – в Києві. Тож, для тих хто бажає долучитись до команди ще є можливість до 20 липня подати заявку, заповнивши анкетуза посиланням», – повідомили також у міністерстві оборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів