У Львові хочуть створити новий великий скеледром

23:30 10 серпня 2021 р.

Фото до новини

У скелелазному центрі «The Wall» («Стіна») у Львові з нагоди Міжнародного дня альпінізму, який припадає на 8 серпня відбулася зустріч заступника голови ЛОДА Віталія Загайного, управлінь туризму та курортів, молоді й спорту облдержадміністрації зі спільнотою альпіністів регіону, спортсменів, які займаються скелелазінням.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Професіоналів висотної справи, з яких кожен має на рахунку сходження на найвищі вершини Альп, Кавказу, Паміру, Тянь-Шаню відзначили подарунками. А також провели показові виступи. Вміння швидкісного підйому на висоту 14 метрів продемонструвала 72-річна інструкторка Анна Александрова. Цю ж висоту з першого разу пройшов також Віталій Загайний – він вперше спробував свої сили в скелелазінні.

«Мені подобається те, що цей вид активності не має вікових обмежень. Бачу, що люди різного віку можуть займатися скелелазінням», - наголосив заступник голови Львівської ОДА.

Віталій Загайний звернувся із запитанням щодо того, що скелелазіння вперше було презентоване, як олімпійський вид спорту цьогоріч в Токіо, однак українці в ньому ліцензій не вибороли.

«Цей спорт в Україні ще не набув популярності. Має бути з одного боку популяризація, а з іншого – матеріальна база, тобто, власне, великі скеледроми. Таких у різних регіонах України має бути як мінімум 5. Стільки потрібно для хорошої конкуренції. А вона дуже потрібна вже з дитячого спорту. Бо з наявністю одного хорошого навчального центру на здобутки міжнародного рівня претендувати буде складно»,  – пояснив Станіслав Клешньов, майстер спорту, проєкт-менеджер «The Wall», бронзовий призер Кубка світу зі скелелазіння.

Щодо матеріальної бази, то за словами інструкторки альпклубу «Екстрем» Вікторії Петрів, є потреба в спорудженні нового, більшого за «The Wall» скеледрому, аби одночасно могли тренуватися принаймні 50-100 людей.

Довідка

Скеледром «The Wall» є проєктом соціальної відповідальності компанії «Галнафтогаз». Відкрився у 2015 році. Його загальна площа – 250 квадратних метрів. На скеледромі є 50 трас різної складності. Має різні зони: для розминки, для боулдерингу (скелелазіння на невисоких ділянках без страховки), дитяча штучна скеля і зона високих трас, висотою до 14 метрів. На скеледромі також можна тренуватися з верхньою або нижньою страховками.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів