У Львові дружини привселюдно осідлали своїх чоловіків (відео)

18:00 12 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: day.kiev.ua

Подружжя з Фінляндії випередило п’ять пар із нашого міста.

Сьогодні, 12 грудня, у Львові на площі перед пам’ятником Івану Франку відбулися змагання у відбірному етапі перед чемпіонатом України «Забіг з дружинами». Метою змагання було на швидкість подолати 254 метри з перешкодами при цьому партнерка мала знаходитись на плечах чоловіка.

Змагатися могли не лише сімейні пари, а й просто друзі чи пари, які зустрічаються. Загалом участь у змаганнях взяло шість пар. Одна із них була із Фінляндії. Саме закордонні гості і здобули перемогу у змаганнях.

У світі це заняття ще називають Уайфкеррінгом, яке є популярним у багатьох країнах Європи, Америки, Азії. Зародився Уайфкеррінг у 90-х минулого століття у Фінляндії, у містечку Сонкаяврі.

За легендою, зачинателем екзотичного виду спорту виступив фінський розбійник Ронкайнен, який мешкав у ХІХ столітті,. Кандидатури у свою банду він відбирав на змаганнях з подолання перешкод з вантажем на плечах. Тільки тоді це були не дружини, а мішки з зерном.

З 1995 року в Сонкаяврі щорічно проходять популярні чемпіонати світу. У них беруть участь спортсмени, що стали чемпіонами своїх країн. Це США, Німеччини, Великобританії, Естонії, Австралії, Австрії, Ірландії та інших.

Про це повідомили сьогодні, 12 грудня, в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів