У львівському напівмарафоні беруть участь 600 бігунів, – ЛМР

10:37 6 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Кожен фінішер дистанції 21,0975 км отримає пам’ятну медаль.

Як повідомили в неділю, 6 листопада, в прес-службі міськради, сьогодні у Львові вперше відбувається масштабний міжнародний напівмарафон «Grand Prix Lviv Half Marathon 2016». Урочистий старт змаганням дав міський голова Львова Андрій Садовий. 

Дистанцію 21 кілометр біжать і віп-гості – народний депутат України Єгор Соболєв, , дружина міського голови Дніпра Марина Філатова, телеведуча 1+1 Марічка Падалко,, гравці футбольного клубу «Карпати».

Напівмівмарафон розпочався о 9.00 і триватиме до 14.00. У зв’язку з цим в місті змінено рух громадського транспорту. 

Участь у львівському напівмарафоні беруть понад 1300 бігунів з різних міст України та інших країн. Ця подія є завершальним етапом бігової ліги «Run Ukraine Running League 2016».

Оскільки Львів вперше приймає напівмарафон такого масштабу, проте через значний ажіотаж, організатори достроково завершили реєстрацію на головну дистанцію заходу – 21 кілометр.

Організатор напівмарафону Дмитро Черніцький розповів:  «На львівський навпівмарафон зареєструвались 600 учасників на дистанцію 21 кілометр. Ми вперше приймаємо таку кількість охочих пробігти цю дистанцію на регіональному півмарафоні і дуже раді такому результату. Маршрути наших дистанцій не випадково прокладені історичними вулицями міста, адже півмарафон – це не просто бігова подія, а й важливий туристичний захід для Львова. Ми хочемо, щоб напівмарафон став традицією для міста і через роки у ньому брали участь наші діти». 

Фаворитом львівського напівмарафону на дистанції 21 кілометр є переможець «Wizz Air Kyiv City Marathon-2016» та учасник параолімпійських ігор у Пекіні в 2008 році – львів’янин Олег Лещишин. А загалом більше 120 спортсменів та шанувальників бігу прибули у Львів з інших країн.

Традиційно участь у біговій події беруть як професійні спортсмени, так і любителі бігу, незалежно від віку. Серед відомих бігунів на напівмарафоні – Олександр Бабарика, Іван Бабарика, Юрій Грицак, Сергій Українець, Софія Яремчук, Олеся Смовженко, Іван Гешко та Ірина Ліщинська.

«Grand Prix Lviv Half Marathon 2016» складається ще й з таких дистанцій: «Молокія Healthy Run» – 10 кілометрів; «Grand Prix Lviv RUN» – п’ять кілометрів; «Grand Prix Lviv RUN» – два кілометри. Участь у заході беруть також діти – на дистанціях «McDonald’s junior run» (1000 етрів); «McDonald’s kid’s run» (500 метрів); «McDonald’s baby run» (100 метрів).

Загальний призовий фонд змагання складає майже 60 000 гривень. Переможці в абсолюті на напівмарафонській дистанції отримають по 5 000 гривень. Традиційно для заходів «Run Ukraine» грошові призи отримають і перші три атлети на півмарафонській дистанції у семи вікових категоріях.

Кожен фінішер дистанції 21,0975 кілометра отримає на фініші пам’ятну медаль. «Grand Prix Lviv Half Marathon 2016» організовано за підтримки Львівської міської ради. Генеральний спонсор – ТМ «Молокія».

Як інформував «ЩЛ», у Львові перекрито рух транспорту на маршруті напівмарафону, а частина громадського транспорту курсуватиме у Львові після 14.00.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів