«Олімпік» уник поразки у Львові наприкінці матчу

19:18 25 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.com

«Карпати» не зуміли втримати перемогу над «Олімпіком» у 31-му турі чемпіонату України серед команд прем’єр-ліги.

Вийшло дуже красиво – Матар змістився з флангу до кута штрафного й звідти закрутив м'яч точно в дальню дев'ятку – 0:1! Подвоїти перевагу донеччан міг Тейшейра, удар якого на 4-й хвилині заблокував Ковтун.

На 11-й же Максім після подачі з глибини міг відзначитись з кількох метрів, однак забракло сили і точності. Між цими моментами у Карпат можна було згадати хіба що навіс на Гуцуляка на 6-й хвилині, коли Олексій головою пробив кудись вбік від воріт.

Утім, «леви» доволі швидко відійшли від стартового провалу, вже на 12-й хвилині отримавши шанс зрівняти рахунок. Ді Франко зібрав на собі кількох гравців та віддав на Гуцуляка, а той змістився у штрафний та вистрілив метрів з 12-ти – Кринський парирував.

Після цього Ковтун замкнув подачу з кутового неточним ударом головою, а на 15-й львів'яни таки добилися свого – М’якушко пройшов по лівому флангу до краю штрафного та прострілив, Гришко вибив передачу прямо на Онглу, а той одразу ж пробив у дальній нижній кут – 1:1!

Після цього гра «Олімпіка» принишкла. Створити щось цікавіше за неточний удар Клименчука у падінні через себе не вдавалося до 43-ї хвилини, коли привіз Мегреміч. Спочатку він подарував м'яч Політилу, який запустив у прохід по флангу Тейшейру, а потім двічі дав себе хитнути у штрафному – Максім спокійно виконав подачу на Вантуха, однак той пробив вище воріт.

У «Карпат» шансів вирватись уперед було більше: двічі замикав навіси з корнерів Ковтун, на 26-й потужний удар Понде з правого краю карного майданчика відбив Кринський, а на 38-й Гуцуляк головою замкнув навіс Мякушка ударом під праву стійку – м'яч пройшов у сантиметрах від неї.

Старт другого тайму розпочався дуже яскраво. Вже на 47-й хвилині «Карпати» могли забити після удару Гуцуляка з лінії штрафного в правий нижній кут, однак Кринський спіймав м'яч. На 49-й та 50-й Ді Франко та Тейшейра обмінялися неточними пострілами з дистанції, а от на 51-й Онгла оформив промах сезону.

Момент виявився курйзозним – Гуцуляк пройшов по правому флангу та прострілив, а Гай при спробі перехопити м'яч відправив його у дальню стійку власних воріт – від неї ж він відскочив на Онглу, який з кількох метрів примудрився пробити вище вже порожніх воріт!

Цей епізод дещо заспокоїв гру. Команди провели кілька неточних пострілів та передач, однак конструктиву на полі було мало. По суті, можна згадати хіба що подачу Понде, яку на 70-й хвилині замкнув Гуцуляк – точно в руки Кринському.

Здавалося, що «Олімпіку» вдасться втримати нічию. Донеччани практично не атакували й важко долали агресивний львівський пресинг, однак «зелено-білим» катастрофічно бракувало нестандартних дій.

На 75-й хвилині М’якушко наважився на щось більш цікаве за черговий перевід атаки на фланг – і це одразу принесло успіх! Сергій прорвався по центру (Гришко просто супроводжував його) та завершив прохід потужним ударом метрів з 24-х у лівий нижній кут – 2:1.

І одразу ж у ворота гостей прилетів третій гол. Вантух у боротьбі з Онглою високо підняв руку, в неї влучив м'яч, Труханов призначив пенальті, а М’якушко його реалізував – 3:1.

Донеччан не здалися. На 82-й хвилині Матар поборовся та заробив штрафний недалеко від воріт Кучинського, а Олексій Гай хитрим ударом низом пробив під стінкою в протихід Кучинському – 3:2.

На 86-й, однак, все могло завершитись голом «Карпат» після виходу Мякушка та Понде вдвох на одного захисника, але Крістіан після передачі останнього у вирішальний момент впав перед м'ячем. Тейшейра через хвилину відповів на це власним проривом на ворота Кучинського, однак переграти кіпера не вдалося.

Тим не менш, на 89-й львів'яни були покарані за марнотратство. Дійє отримав пас на лівий кут штрафного, прицілився та вистрілив точно під дальню стійку – 3:3! На цьому рахунку матч і завершився.

Таким чином, «Карпати» залишились на десятій позиції з 30 заліковими балами у активі. «Олімпік» йде на дев'ятій, маючи на три очки більше. Перехідні матчі за виживання УПЛ для львів'ян стають все ближчими.

Усе це розповіли в суботу, 25 травня, в інтернет-виданні «Футбол 24». Інформаційний центр «Карпати» наразі опублікував лише статистику сьогоднішнього матчу:

31-й тур. 25 травня, 17:00. «Україна», Львів. 1425 глядачів. Перемінна хмарність. +20°

Арбітр – Костянтин Труханов (Харків).

«Карпати»: Кучинський, Мегреміч, Нестеров, Ковтун, Мірошніченко, Кльоц, Онгла, Ді Франко (Толочко, 88), М’якушко, Гуцуляк (Дебелко, 90+3), Понде.

Запасні: Пеньков, Федецький, Бусько, Харжевський, Мендес.

Головний тренер – Фабрі Гонсалес.

«Олімпік»: Кринський, Клименчук (Є. Пасіч, 46), Цимбалюк, Гришко, Ксьонз, Гай, Вантух, Політило (Дегтярьов, 79), Кравчук (Валєєв, 53), Тейшейра, Матар.

Запасні: Махновський, Кольцов, Сондей, Тимошенко.

Головний тренер – Ігор Климовський.

Голи: Онгла, 15, М’якушко, 75, 77 (пенальті) – Матар, 2, 89, Гай, 82.

Попередження: Понде, 85 – Матар, 89.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів