«Олімпік» (Донецьк) – «Карпати» (Львів) – 0:1 (відео, оновлено)

23:40 2 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.ua

«Зелено-білі» примудрилися перемогти, не маючи у своєму складі жодного «чистого» нападника.

«Олімпік» (Донецьк) – «Карпати» (Львів) – 0:1

3-й тур. 01.08.2015, 17:00. НТК ім. В. Баннікова, Київ. Сонячно. +25°С

Арбітр – Олександр Головков (Сєвєродонецьк, Луганська область). Асистенти арбітра: Едуард Карапетян, Андрій Мотика (обидва – Тернопіль).  Четвертий арбітр – Микола Балакін (Київ).  Спостерігач арбітражу – Віктор Дердо (Іллічівськ, Одеська обл.).

«Олімпік»: Літовченко, Гришко, Огіря, Драченко (Лисенко, 79), Гошкодеря, Моха, Семенина (Келвін, 69), Тищенко (Доронін, 34), Іса, Борзенко, Кадимян.

Запасні: Махарадзе, Лебедь, Шестаков, Федорів.

Головний тренер – Роман.

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Гітченко, Пластун, Костевич (Страшкевич, 59), Даушвілі, Голодюк, Ксьонз (Швед, 46), Карноза, Кожанов (Чачуа, 72), Худоб’як.

Запасні: Підківка, Новотрясов, Кравець, Кльоц.

В.о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

Гол: Кожанов, 20.

Попередження: Костевич, 16, Даушвілі, 37, Голодюк, 55, Мисак, 80.

В порівнянні з попередніми матчами обидва наставники зробили по одній заміні. Роман Санжар змінив вилученого у матчі з «Динамо» Володимира Танчика на Ігоря Семенину, а Ігор Йовічевіч повернув у стартовий склад травмованого у першому турі Ігоря Худоб’яка. На лаву запасних повернувся Вадим Страшкевич. 

Варто відзначити і солідну підтримку львівських вболівальників, що заповнили трибуни стадіону імені Баннікова. Відтак футболісти «Карпат» протягом всього матчу відчували шалену підтримку. Голоси фанатів перетворили виїзний поєдинок на де-факто домашній. 

Перші хвилини матчу пройшли за рівної боротьби. Команди задали досить високий темп, однак на десятій хвилині на поле змушені були вибігати львівські медики – в боротьбі з Віталієм Гошкодерею травму отримав Олег Голодюк. На щастя, півзахисник «зелено-білих» зумів продовжити гру. 

Перший по-справжньому небезпечний епізод біля воріт Сергія Літовченка закінчився голом. На 20-й хвилині Ігор Худоб’як отримав передачу у штрафному майданчику, відтіснив від м’яча Ігоря Тищенка і відпасував на Дениса Кожанова. «Дев’ятка» львів’ян технічно «прибрав» того ж таки Тищенка і пробив без шансів для воротаря – рахунок відкрито.

Після прощеного гола гості віддали ініціативу супернику, але не забували про стрімкі контратаки. Одну з таких організував Володимир Костевич, який пройшов лівим флангом і виконав простріл у штрафний майданчик. Надійно зіграли захисники «Олімпіка», які не дозволили Голодюку прийняти м’яча належним чином. Роман Санжар відреагував на той епізод досить оперативно. Вже на 33-й хвилині поле покинув правий оборонець «Олімпіка» Тищенко. Екс-гравець «Карпат» не встигав за швидким Костевичем і звільнив місце на полі Володимиру Дороніну. 

Наприкінці першого тайму донеччани розіграли штрафний удар, який завершував ударом Максим Драченко. З вигідної позиції півзахисник «Олімпіка» пробив дуже неточно. Згодом двічі турбував Романа Мисака Гегам Кадимян. Проте спершу воротар «Карпат» без проблем забрав м’яч в руки, а в другому епізоді постріл нападника господарів виявився неточним. 

В другому таймі на полі з’явився Мар’ян Швед, який замінив Павла Ксьонза. На 50-й хвилині Мар’ян опинився в центрі епізоду, коли арбітр призначив штрафний удар за фол львів’янина на Гошкодері. Стандарт «Олімпіка» виконав Ігор Семенина – його удар був дуже підступним, але Мисак відвід загрозу від воріт. Вже в наступній атаці могли забивати «Карпати» – Кожанов виконав кутовий удар, а Ігор Пластун, як і в попередньому матчі зі «Сталлю» вище за всіх вистрибнув у штрафному майданчику. Цього разу після удару центрального захисника м’яч розминувся зі стінкою. 

На 57-й хвилині прекрасний момент був у Шведа. Проте замість передачі на партнерів Мар’ян вирішив пробивати з гострого кута. Зауваження молодому футболістові від Ігоря Худоб’яка були дуже слушними. Кількома хвилинами пізніше відповів «Олімпік». Після подачі від кутового прапорця Драченку ніхто не заважав пробивати по воротах, але навіть в такій ситуації півзахисник донеччан пробив вище цілі. 

Черговий момент у «Карпат» виник після розіграної комбінації Шведа і Мірошніченка. Передачу Дениса замикав Худоб’як, пробити якому по воротах завадили захисники. Як не дивно, але в середині другого тайму ініціативою заволоділи не господарі, яким потрібно було виправляти ситуацію, а «Карпати». Однак на завершальній стадії львів’янам не щастило. Підсилення атаки від Романа Санжара у вигляді нігерійського дебютанта Келвіна Нвамори і Володимира Лисенка дивідендів команді не принесли – донеччани в атаці грали занадто пасивно. 

Однак на 83-й хвилині Іса Шериф отримав прекрасну нагоду для взяття воріт – нігерієць вийшов віч-на-віч з Мисаком, але воротар гостей зіграв бездоганно, відбивши потужний удар форварда з близької відстані. 

Фінальний свисток арбітра Олександра Головкова зафіксував другу поспіль перемогу «Карпат». Варто відзначити, що востаннє львів’яни перемагали в чужих стінах 17 серпня минулого року – з рахунком 2:0 «зелено-білі» перемогли «Волинь».

Про це повідомили сьогодні, 1 серпня, в прес-службі (інформаційному центрі) ФК «Карпати». Натомість на сайті «Футбол 24» розповіли в суботу:

«Сьогодні "Карпати" у 3-му турі УПЛ на виїзді мінімально обіграли «Олімпік». Команди почали матч дуже обережно. Довго суперники придивлялись один до одного і грали без моментів, почергово перебираючи ініціативу до своїх ніг.

Перший гольовий момент виник на рівному місці і одразу завершився взяттям воріт. Після довгої високої діагоналі Худоб’як зкинув м’яч на Кожанова, який хитнувши легким фінтом Тищенка несильно направив кулю у дальній кут воріт «Олімпіка» з 12 метрів.

«Олімпік» перейшов у масований наступ, але так і не зміг нічогісінько створити біля воріт «Карпат». «Леви» грамотно оборонялись всім складом на своїй половині, не даючи донеччанам підібратись навіть до штрафного майданчику.

Гострота почала з’являтись у володіннях «Карпат» лише під кінець тайму. Кілька хороших нагод мав Кадимян, перспективний момент змарнував Драченко. Помітно було, що «Карпати» трохи втомились і останні 10-15 хвилин першої половини почали не встигати за опонентами.

Другий тайм став продовженням першої половини – «Олімпік» активно атакував, а «Карпати» здебільшого намагались шукати щастя у контратаках за допомогою швидкого Шведа, який з’явився одразу по перерві.

«Олімпік» мав свої нагоди, але ані Іса, ані Драченко не змогли вразити ворота Мисака. «Карпати» ж непогано контратакували і теж створили кілька потенційно гольових нагод.

Дебютував за «Олімпік» нападник Келвін. Проте запам’ятатись вдалими діями у атаці новачку донецького клубу не вдалось.

Отож «Карпати» здобувають 6 очок за три матчі, що є досить непоганим результатом. А «Олімпік» залишається з одним балом у активі.

Про це повідомили сьогодні, 1 серпня, на сайті «Футбол 24». Натомість у київському інтернет-виданні «Gazeta.ua» розповіли в неділю:

«Львівські «Карпати» обіграли донецький «Олімпік» у матчі третього туру прем'єр-ліги України. Зустріч пройшла у Києві на стадіоні імені Баннікова. Єдиний гол у матчі забив півзахисник Денис Кожанов на 20-й хвилині поєдинку. 

Офіційний сайт УПЛ повідомив, що на матчі були присутні 800 глядачів. Може навіть трішки більше. Деякі вболівальники дивилися гру, сидячи на траві за воротами стадіону. Більшість купили квитки (вартість одного тікета 30 грн). 

Арена невелика і дуже компактна (у порівнянні з «Олімпійським» так взагалі мініатюрна»). І це має свої плюси. Можна почути всі підказки тренерів своїм футболістам. Але і тренери чують все, що кричать у їх бік глядачі.

В одному з епізодів після помилки футболістів «Карпат» вболівальники почали повчати їх тактиці і розповідати, як слід грати. Емоційний наставник «Карпат» Ігор Йовічевіч не витримав, повернувся до трибун і попросив не тиснути на молодих 17-річних хлопців. 

«Сильний тренер», – зійшлися на думці любителі футболу після фінального свистка, який сигналізував про перемогу гостей.

Хоча «Карпати» почувалися на Баннікова, як вдома. Більшість фанатів підтримували саме львівську команду. 

Після матчу Йовічевіч пішов до ультрас і традиційно зарядив: «Хто ми?». «Зелено-білий» сектор хором відповів – «Леви!»

У складі «Олімпіка» дебютував нігерійський нападник Келвін Нвамора. Новачок команди Романа Санжара вийшов у другому таймі і зіграв 24 хвилини. 

Після трьох турів в «Олімпіка» дві поразки і одна нічия. 9 серпня команда зіграє з «Зорею» на виїзді. «Карпати» мають дві перемоги і одну поразку. 8 серпня львів'яни вдома приймуть «Чорноморець».

Про це повідомили сьогодні, 2 серпня, в у київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів