Олімпіада-2022 у Львові стане божевіллям, – фінансовий аналітик

12:58 8 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Україна не поверне вкладені гроші, чиновники на цьому збагатяться, а вся країна залізе в борги.

Намір провести Зимові Олімпійських Ігри 2022 року у Львові прокоментував сьогоднішньому номері «Газети по-українськи» начальник управління інвестиційно-банківських послуг АКБ «Укрсоцбанк» Ерік Найман, який, за результатами опитувань, проведених газетою «Бізнес», тричі входив до п'ятірки найбільш впливових особистостей на фондовому ринку України:

«Для нашої країни це занадто дорога подія. Це нам не по кишені.

Додаткове навантаження на бюджет в умовах хворої економіки стане ударом по добробуту людей. Навіть якщо економіка почне одужувати до того часу.

Країни Європи не поспішають організовувати спортивні заходи в себе, а скидають їх на Росію, Бразилію, Катар.

Бо, по-перше, ці країни пережили економічний підйом, у них були надлишки бюджетних доходів. Правда, у Бразилії вони швидко закінчилися, вона почала відчувати проблеми. 

На Росію негаразди тільки накочуються. По-друге, є політичні амбіції лідерів цих країн. Європейські керівники демократично обрані.

Зайві видовища їм нічого не додадуть. Вони все прораховують і розуміють: навіть за добре розвинутої інфраструктури такі великі спортивні змагання економічно не вигідні.

Якщо ми все ж отримаємо Олімпіаду-2022, то є дві небезпеки. По-перше, Україна не поверне вкладені гроші. А йтиметься про багато мільярдів.

Наприклад, Росія інвестувала в підготовку до зимових Олімпійських ігор у Сочі 37,5 мільярда євро (бюджет України на 2013 рік – 34,3 млрд євро. – «ГПУ»). У нас просто немає таких грошей. Майже всі побудовані об'єкти, крім гірськолижних трас, стануть збитковими.

По-друге, чиновники на цьому збагатяться, а вся країна залізе в борги. При нашій корупції спортивні змагання – зручний спосіб відмити бюджетні гроші.

Проводити такі заходи в умовах глобальної кризи для України – божевілля. Міська влада Львова може запевняти, що при підготовці до Олімпіади-2022 врахують помилки Євро-2012. Та хай спочатку розберуться зі стадіоном і житлово-комунальним господарством свого міста».

Принагідно «Газета по-українськи» нагадує:

«Із червня в Бразилії не вщухають виступи проти непомірних витрат на Кубок світу з футболу та Олімпійські ігри, які має прийняти країна. У жовтні вуличні протести спалахнули знову. Наприклад, лікарі обіцяють не працювати щоп'ятниці. $13 млрд, які уряд планує витратити на чемпіонат із футболу, вимагають спрямувати на освіту й медицину».

Як повідомляв «ЩЛ», інтернет-журнал «ПіК» вважає, що «Олімпійські ігри-2022 перетворять Львівщину на Нью-Васюки», натомість у міністерстві спорту запевняють, що Олімпіада-2022 року виведе Західну Україну з депресії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів