Одна гра у Львові обходиться донецькому «Шахтареві» в 700-800 тисяч гривень

19:05 16 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Гендиректор «Шахтаря» Сергій Палкін заявив у вівторок, що «Арена Львів» – другий в Україні за рівнем після «Донбас Арени».

Одна гра у Львові обходиться донецькому «Шахтареві» в 700-800 тисяч гривень. Продаж квитків у повній мірі покрити ці витрати не може – за один матч можна виручити лише близько 200-300 тисяч гривень.

Про це повідомив гендиректор «Шахтаря» Сергій Палкін в інтерв'ю сайту «Tribuna.com». Дослівно ж він сказав про це в такому контексті:

«Чому Львів? Коли ми приймали рішення, військові дії були в розпалі, впав «Боїнг». Наші легіонери відмовилися повертатися зі зборів. Щоб їх переконати, ми сказали, що будемо вибирати між містами, де дозволяє грати УЄФА. Тобто Київ і Львів.

Для життя і тренувань ми вибрали Київ, тут легше задовольнити потреби футболістів. У багатьох діти, у Києві є міжнародні школи. Є аеропорт, звідки завжди можна полетіти в будь-яку точку світу. Є більш-менш непогані поля для тренувань команди. Але граємо ми у Львові.

«Арена Львів» була ніким не затребувана. При цьому стадіон чудовий – вважаю, другий в Україні за рівнем після «Донбас Арени». Але це не основна причина. Головне – львівський уболівальник, на відміну від київського, не розбалуваний футболом.

Середня відвідуваність «Шахтаря» у Львові 13 тисяч? Ми не робили точних прогнозів, бо не настільки глибоко відчували ринок. Хоч результати могли бути ще вищими.

Писали, що ми платимо 160-200 тисяч за «Арену Львів». Насправді, ми платимо, щоб нам просто відкрили ворота і дозволили зайти на стадіон. Все інше: поле – а це електрикп, підсівп, вода, – технічне оснащення, МВС, МНС, швидка допомога, охорона, стюарди, хостесс, ресторани і так далі – залишається за нами. Це ціла махіна.

Ми витрачаємо на проведення одного матчу 700-800 тисяч грн. А вартість стандартного квитка, 20 грн, не змінюється з 2010 року. Але футбол в нашій країні зараз - соціальний проект».

Про це повідомляється у вівторок на сайті «Tribuna.com».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів