На вулиці Зеленій у Львові обіцяють зробити як у Парижі

15:51 5 січня 2024 р.

Фото до новини

Знайшлося й підприємство, яке облаштує територію по-французьки.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

На вулиці Зеленій, 273 навколо вже сформованої житлової забудови облаштують благоустрій території. Йдеться передовсім про рекреацію. Тут хочуть зробити басейн, облаштувати парк з прогулянковими доріжками та громадський простір. До Львівської міської ради надійшло звернення від приватного підприємства «Стріт Хол» щодо покращення благоустрою навколо вже сформованої житлової забудови, а також тієї, що формується на вул. Зеленій, 273. Йдеться про ділянку, яка розташована між кількома багатоквартирними будинками, а також до якої прилягає малоповерхова забудова.

Як розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, раніше в цій частині вулиці Зеленої була територія з водоймами та озелененням, тож це потрібно відновлювати та покращувати. Тож тут планують відновити рекреаційну складову. Сьогодні на цій ділянці - самосіви, заболочена місцевість, а подекуди є питання щодо дренажу дощових вод.  

Управління архітектури Львівської міськради пропонує суттєво мінімізувати будь-яку потенційну забудову в цій ділянці, відновити спортивно-рекреаційну функцію та сформувати невеличкий парк, який забезпечить дозвілля та прогулянки для місцевих мешканців.

«Ми відновлюємо гідрологічний баланс на цій території. Передбачено також басейн з усіма необхідними спортивними та обслуговуючими приміщеннями. На 1 поверсі плануємо «зелений екран» рослинний, який створить тут затишок. Так само планується створити прогулянкові алеї з дощовим садком і спортивними майданчиками. Такий «зелений екран» було реалізовано в одному з проєктів у Парижі і ми вважаємо, що тут так само можна було б застосувати цю технологію. Також тут буде громадський простір: все з екологічних матеріалів, дренуючі поверхні, максимум природних елементів і дерева.

Ми  так само вважаємо, що тут, враховуючи добру інсоляцію та відкритість об’єкту, можна сформувати не стандартний, а природний басейн. В такий спосіб відновити справедливість з точки зору ділянок, де колись були природні ставки і озера, і сформувати це у вигляді басейну, який очищується за рахунок спеціальних рослин», – розповів Антон Коломєйцев.

У парку також передбачено місце для дитячого майданчику та скеледрому.

До управління архітектури Львівської міськради надійшли гарантійні листи, які підтверджують, що підприємство готове профінансувати роботи з облаштування благоустрою території.

Ще сім років тому Інспекція Держархібудконтролю у Львові проводила перевірку будівництва на вулиці Зеленій, 273 щодо дотримання там законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм та державних стандартів і правил з огляду на дві розміщенні неподалік водойми.

Відтак виконком ЛМР судився із забудовником, відмовляючи йому у видачі містобудівних умов та обмежень.

У підсумку замість ставків збудували шосту багатоповерхівку...

Тепер згадали про рекреацію, яку розпочнуть гарантійними листами...

Раніше головний архітектор Львова забракував у багатоповерхівці у Брюховичах «дуже сильні консолі».

А для дозволу на будівництво багатоповерхівки біля колії і церкви на Сихові треба мати "спеціальну наукову документацію", заявляє Антон Коломєйцев.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів