На Олімпіаду-2014 пробилися п’ятеро санкарів зі Львівщини

14:26 19 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: dyvys.info

Вони вибороли ліцензії на участь в найпопулярнішому спортивному змаганні попри брак у них домашньої штучної траси.

Головний тренер збірної команди України із санного спорту Тарас Гарцула повідомив про це сьогодні, 19 грудня, під час прес-конференції щодо стану підготовки спортсменів Львівщини до ХХІІ Зимових Олімпійських ігор у 2014 році в Сочі та подальші перспективи розвитку зимових видів спорту. За його словами, зокрема ліцензії на участь в змаганнях вибороли п’ятеро санкарів зі Львівщини – Андрій Кісь, Олена Стецків, Олена Шхумова, Роман Захарків та Олександр Оболончик, а також спортсмен із Кременця Андрій Мандзій, який представлятиме Тернопіль.

Тарас Гарцула також зауважив, що Україна – одна з небагатьох країн, яка, не маючи штучної траси, виборола шість ліцензій на участь в Олімпіаді. «Тому спортсмени тренувалися в Норвегії, Німеччині, Австрії, Сочі», – додав тренер.

За його словами, команда львівських санкарів, яка поїде в Сочі, складається з юних спортсменів віком до 25 років. Тарас Гарцула розповів також:

«Троє з п’ятинаших учасників Олімпіади – юні спортсмени. Олена Стецків, Олена Шхумова – юніори, їм – по 20 років. Роману Захарківу – 22. Вони отримали хорошу навчальну початкову базу під час підготовки до Юнацьких Олімпійських ігор. Молоді спортсмени довго не проривалися тому, що старші спортсмени не давали їм такої можливості. Також через фінансові причини і тому, що в нас немає трас. Проте у нашої молодої команди багато ентузіазму і ініціативи».

Своєю чергою, начальник управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода запевнив, що на підготовку спортсменів до Олімпійських ігор щорічно виділяють кошти. Так, завдяки консолідованим зусиллям, вдалось додатково залучити 50 тис. грн. для цільових потреб у підготовці спортсменів.

Однак, за словами начальника управління, цього фінансування замало. Окрім того, дуже суттєвою проблемою спортсмени називають відсутність спеціальних тренувальних трас, а також експериментального цеху.

«Однак варто відзначити, що наші спортсмени мають дуже добру загально-фізичну підготовку. Україна і Словаччина з числа країн, які не мають своїх тренувальних трас, найбільше вибороли ліцензій на участь в Іграх. Для нас це дуже показово. І вже в лютому плануємо приїхати з Сочі з хорошими результатами», – підсумував головний тренер збірної України із санного спорту.

Про це повідомляє сьогодні, 19 грудня, прес-служба обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів