На Львівщині облаштовують велодоріжку в горах

18:00 29 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У межах реалізації проекту «Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині» прокладають велодоріжку від селища Славське до села Волосянка з облаштуванням стартової й фінішної локацій.

Про це повідомили в п’ятницю, 29 листопада, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що довжина велодоріжки становитиме 6,8 кілометра. Станом на сьогодні вже проклали три кілометри вело доріжки. Планується також розробити відповідний велоквест.
Проект спрямований на розвиток туристичної інфраструктури гірських територій Львівської області, розвиток та популяризацію активного відпочинку, створення безпечних умов для велотуристів, які здійснюють свої мандрівки гірськими територіями.

У межах проекту вже збудовано нову MTB велотрасу на гору Погар довжиною 2,14 кілометра, облаштованою 24 трамплінами. Велотраса буде споруджена з використанням існуючого рельєфу, з поворотами контруклонами та влаштування на ній близько 30 різнопланових дерев’яних та земляних конструкцій: трамплінів типу «дроп», «двогорбий трамплін», «волрайд», «трамплін зі столом», «поворот з контрухилом», а також необхідних дерев’яних конструкцій.

Прокладання велотраси та велодоріжки здійснюється в рамках реалізації проекту регіонального розвитку, який реалізовується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, обласного та місцевого бюджетів у партнерстві з управлінням туризму та курортів ЛОДА та Славською ОТГ.

Як інформував «ЩЛ», на дорогах Львівщини автоматично здійснюватимуть габаритно-ваговий контроль.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів