На "Арені Львів" нібито бачили нацистські прапори

20:49 19 вересня 2013 р.

Перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко повідомив про порушення, зафіксовані спостерігачами міжнародної організації "Футбол проти расизму в Європі" ("FARE") 6 вересня під час матчу збірних України та Сан-Марино на "Арені Львів".


В інтерв'ю телеканалу "Футбол" Сергій Стороженко інформував: "Є рапорт і звіт спостерігача "FARE". Там і ультраправі банери,  і знову штандарт 14 дивізії СС "Галичина", характерні для нацистського привітання жести. Що найнеприємніше – група молодиків, як зазначено в листі, виконувала мавпячі звуки і рухи під час володіння м'ячем футболістом збірної України Едмаром".

Щодо штандарту, то спостерігачам "FARE" пора б уже роз’яснити різницю між військово-поліцейською організацією Націонал-соціалістичної німецької робітничої партії "SS" і дивізією "Ваффен-SS" – "військ у розпорядженні СС", українці з якої, звісно ж, не були членами тієї партії. Натомість уболівальникам пора нарешті пояснити, що не варто дратувати штандартами тієї дивізії поверхових знавців історії.

Стосовно ж рук, піднятих уболівальниками, то трактувати їх як нацистські привітання здатні хіба що ті, хто дуже цього хочуть. А щодо Едмара, то кожен, хто хоч раз був на матчах збірної України з футболу на львівських стадіонах, мав нагоду пересвідчитися, що там своїми вважають її гравців усіх без винятку національностей.

Тож одного з них могли ображати тільки ті ж провокатори, які влаштували 9 вересня в Києві напад на англійських уболівальників, про котрих дослідник хуліганських культур Іван Семесюк сказав у коментарі "Газеті по-українськи" наступне: "Ця поножовщина на Хрещатику з англійськими вболівальниками, трьома шпиталізованими і жодним не спійманим з тридцяти мудаків-нападників, вельми схожа на витівки однієї сусідської спецслужби. В контексті євро-асоціації та інших російсько-українських та українсько-європейських процесів".

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів