Міністерство спорту заперечує борг перед львів’янками

13:00 14 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: fr.ill.in.ua

Заступник міністра молоді та спорту України Ярослав Войтович молоді та спорту запевнив, що його відомство не має боргів перед шахістками Ганною та Марією Музичук.

За словами заступника міністра молоді та спорту України Ярослава Войтовича, заплановані витрати на тренування, участь у змаганнях, призові шахісткам та їх тренерам у 2015-17 роках відомство профінансувало у повному обсязі, згідно з виділеним на цей вид спорту бюджетом. Чиновник підкреслив: «Не відповідає дійсності інформація, що міністерство молоді та спорту, нібито, має борг перед Марією Музичук за проведення матчу за звання чемпіонки світу-2016 з шахів, який відбувся у Львові».

Про це повідомили в Українській службі «BBC», де також розповіли: «Раніше мати шахістки, заслужений тренер України Наталя Музичук розповіла, що екс-чемпіонка світу з шахів Марія Музичук пропустила командний Чемпіонат Європи через борги, які перед нею мають у міністерстві молоді та спорту».

Наталя Музичук заявила на прес-конференції 9 листопада: «Міністерство молоді та спорту України має борг перед Марією за матч проти Хоу Іфань, який відбувся у Львові».

У міністерстві молоді твердять: «Призовий фонд матчу за звання Чемпіонки світу-2016 з шахів у Львові був 200 тисяч євро. Ці кошти, наскільки відомо, були виплачені пропорційно учасникам матчу: 60% переможниці Хоу Іфань та 40% Марії Музичук», - твердять у міністерстві».

Ярослав Войтович розповів: «Зобов'язання Мінмолодьспорту перед Марією Музичук полягало у виплаті державних призових за здобуття звання чемпіонки світу-2015 в Сочі. Ці кошти, згідно чинних постанов КМУ, у розмірі 50000 гривень (по 25000 гривень кожному) були виплачені спортсменці та її батькові як особистому тренеру». 

Заступник міністра відзначив, що міністерство додатково виділило 260 тисяч гривень на підготовку та участь збірних України з шахів у турнірах, а також збільшило видатки на цей вид спорту у 2018 році. Команду Марії та Ганни Музичук у відомстві запросили на особисту зустріч з керівництвом, щоби обговорити всі питання.

Мати шахістки Наталя Музичук розповіла: «Ми уже готові закрити очі на цей борг, тільки хочемо іншого ставлення до нас. Марія й надалі гратиме за збірну України. Однак тренер хоче, щоби українським спортсменам створили належні умови для підготовки.

Зокрема, за її словами, титуловані українські шахісти їздять на змагання за власні кошти.

Наталя Музичук зазначила: «Не вкладається в голову те, що на чемпіонат світу в Сочі Марія їздила за власні кошти, а після перемоги на ньому отримала премію лише 25 тисяч гривень».

Наталя Музичук додала, що коли її друга донька Анна Музичук летіла на чемпіонат світу в Іран, то їй оплатили дорогу лише в один бік і дали добові на день. 11 листопада Анна Музичук заявила, що не поїде на чемпіонат світу з шахів до Саудівської Аравії через місцеві традиції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів