Міліція розпочала розслідування щодо матчу Україна – Сан-Марино у Львові

18:45 4 жовтня 2013 р.

"Міліція вже розпочала розслідування щодо матчу Україна – Сан-Марино. Наразі рішення ФІФА щодо України призупинено, подано апеляцію. Про це у традиційному відеозверненні повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. Мер переконаний, що особи, які вчинили неправомірні дії, мають бути покарані.

«На початку цього тижня прозвучали санкції ФІФА щодо України. Наші дії: я моментально звернувся з відкритим листом до Федерації футболу України, запропонувавши весь спектр нашої допомоги, мав неодноразові телефонні розмови з Коньковим, Президентом Федерації футболу України, та віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом. В чому є претензії, зокрема, до Львова? Що під час матчів збірної України з командою Сан-Марино на львівському стадіоні використовувалась символіка, яка може вважатись дискримінаційною. На сьогоднішній день, завдяки спільній позиції політиків, громадських діячів, футбольних функціонерів, санкції щодо України призупинені.
Залишається відкритим одне питання – хто спробував вчинити провокаційні дії у Львові? На стадіоні була піротехніка, були також незрозумілі привітання певних вболівальників. Міліція розпочала своє розслідування. На стадіоні знаходиться 200 відеокамер. Зараз переглядають всі записи. Наразі є особи, які не є львів’янами, тому важливо довідатися, хто вони є, чому вони приїхали до Львова і покарати винних. Від цього залежить кінцеве рішення ФІФА щодо Львова», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Як повідомляв «Щоденний Львів», дисциплінарний комітет ФІФА заборонив впускати 11 жовтня глядачів на відбірковий матч чемпіонат світу 2014 року між збірними України й Польщі у Харкові й проводити на стадіоні «Львів Арена» матчі турнірів під егідою ФІФА до закінчення відбору на чемпіонат світу 2018 року, бо повірив свідченням громадської мережі «Футбол проти расизму в Європі» («FARE»), що 6 вересня під час матчу збірних України й Сан-Марино на стадіоні «Арена Львів» вболівальники першої з них нібито демонстрували расизм і нацизм.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів