Мессі присудять грати за "Реал"?

10:35 27 вересня 2013 р.

Фото до новини

Футболіст "Барселони" Ліонель Мессі та його батько постануть перед судом у зв'язку зі звинуваченнями в податковому шахрайстві.

26-річного аргентинця, який чотири рази отримував титул найкращого гравця року в світі, та його батька Хорхе Мессі звинувачують у невиплаті 4 млн євро податків. Претензії влади стосуються періоду 2007-2009 років. Підозрюють, що батько і син використовували офшорні компанії в Белізі та Уругваї, щоб продавати право на використання зображень Мессі.  

Обидва Мессі заперечують ці звинувачення. Нападника та його батька допитають під час закритого засідання суду у Ґаві - престижному районі Барселони, де живе футболіст. Їх звинувачують у трьох випадках махінацій з податками.

Прибуток, пов'язаний з правами Мессі на своє зображення, включає угоди з компаніями Banco Sabadell, Danone, Adidas, Pepsi-Cola, Proctor and Gamble та Kuwait Food Company. У серпні двоє обвинувачених заплатили податковій адміністрації 5 млн євро – 4,16 млн несплачених, за версією слідства, податків плюс відсотки.

Однак державне обвинувачення досі не закрило справу, оскільки податкова адміністрація значно активізувалася внаслідок економічної кризи в Іспанії, повідомляє з Мадрида кореспондент ВВС Том Баррідж. Раніше Мессі заявляв, що ані він, ані його батько "ніколи нічого не порушували і завжди виконували наші обов’язки зі сплати податків".

Чиста зарплата Мессі у "Барселоні", за даними ЗМІ, близько 16 млн євро на рік, що робить його одним з найбільш оплачуваних спортсменів у світі.

Він також підписав багатомільйонні угоди з комерційними спонсорами по всьому світу.

Футболіст народився в небагатій родині і в дитинстві подолав серйозні проблеми зі здоров'ям. У 2000 році, коли йому було 13, він приєднався до "Барселони", а всього через три роки зіграв свій перший матч за цей клуб.

Однак ці звинувачення завдали удару по репутації Мессі, якого зазвичай вважають скромнішим, аніж більшість футболістів найвищого класу.

Найгіршим покаранням для Мессі та уболівальників "Барселони" було б, якби суд примусив Мессі хоч один сезон грати за мадридський "Реал" - найпринциповішого суперника каталонців. Усі решту присудів уболівальники Мессі витримають.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів